Αττική: Συνεχείς περιπολίες στις πυρόπληκτες περιοχές -Για να εμποδιστούν φαινόμενα πλιάτσικου

Αττική: Συνεχείς περιπολίες στις πυρόπληκτες περιοχές -Για να εμποδιστούν φαινόμενα πλιάτσικου

Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής άφησε πίσω του το πύρινο μέτωπο που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους στην Αττική.

Οι καταστροφές σε Βαρυμπόμπη, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Θρακομακεδόνες και τις υπόλοιπες περιοχές είναι εκτεταμένες από την πυρκαγιά που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης και έκαιγε μέχρι την Τετάρτη, αλλά και τις αναζωπυρώσεις της Πέμπτης.

Στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, οι περιπολίες των ανδρών της Τροχαίας μαζί με ομάδες της ΔΙΑΣ και εθελοντές είναι συνεχείς που ελέγχουν όποιον επιχειρεί να μπει μέσα σε πυρόπληκτες περιοχές όπως οι Θρακομακεδόνες ώστε να εμποδιστούν φαινόμενα πλιάτσικου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega κάποια από τα οχήματα φάνηκαν αρκετά ύποπτα με αποτέλεσμα άνδρες της ΔΙΑΣ να τα ακολουθούν και να προχωρούν σε περαιτέρω ελέγχους.

Κάποιοι από τους κατοίκους έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στα σπίτια τους, ενώ κάποιοι κοιμούνται ακόμη και στο αυτοκίνητό τους εκτός σπιτιού, προσπαθώντας να διαφυλάξουν ό,τι απέμεινε από τις περιουσίες τους.

Παρατείνεται έως την Παρασκευή η απαγόρευση μετακίνησης σε δάση, εθνικούς δρυμούς και περιοχές Natura
Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τέθηκε σε ισχύ στις 6 Αυγούστου παρατείνεται έως την ερχόμενη Παρασκευή 13 Αυγούστου, ώρα 06:00 το πρωί. Σύμφωνα με αυτήν, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει φωτιά, όπως για παράδειγμα οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης. Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ