Αρκουμανέας: Μετά από 11 εβδομάδες ο δείκτης θετικότητας έπεσε στο 5,3%

Αρκουμανέας: Μετά από 11 εβδομάδες ο δείκτης θετικότητας έπεσε στο 5,3%

Μετά από 11 εβδομάδες συνεχούς ανόδου, ο δείκτης θετικότητας άρχισε να πέφτει, τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουάριου ήταν στο 1,82% και έφτασε στο 6,4%. Ωστόσο χθες εμφάνισε για πρώτη φορά πτωτική τάση και έφτασε στο 5,3%.

Ο κ. Αρμουμανέας εκτίμησε ότι τις επόμενες 2 εβδομάδες θα ξέρουμε αν υπάρχει σταθεροποίηση. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ότι έχουμε πλέον και ρεκόρ τεστ, λέγοντας ότι -ανά εκατομμύριο πληθυσμού- κάνουμε περισσότερα τεστ από τη Γερμανία και είμαστε σε πολύ καλή θέση στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στις μετακινήσεις εν όψει Πάσχα, δήλωσε πως αν αποφασίσει η επιτροπή να ανοίξει τις υπεροπτικές μετακινήσεις, θα βοηθήσει και ο ΕΟΔΥ με όλες μονάδες στη χώρα, ώστε οι μετακινήσεις να γίνουν με ασφάλεια.

Σχετικά με τα self test εξήγησε ότι για να καταγραφούν στα επίσημα κρούσματα του ΕΟΔΥ πρέπει να επιβεβαιωθούν από rapid ή μοριακό τεστ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS