Αρ. Καμπανός: Η πάταξη της οπαδικής βίας είναι θέμα όλων μας -Οι ομάδες ξέρουν τους υποκινητές των επεισοδίων

Αρ. Καμπανός: Η πάταξη της οπαδικής βίας είναι θέμα όλων μας -Οι ομάδες ξέρουν τους υποκινητές των επεισοδίων

Ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του Άλκη, μίλησε για την οπαδική βία που μαστίζει τη χώρα, αλλά και για τα μέτρα που πάρθηκαν στο παρελθόν και κρίθηκαν ανεπαρκή.

Ειδικότερα, ο κ. Καμπανός μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και τόνισε ότι έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την δολοφονία του Άλκη, όμως σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει, καθώς στο μεσοδιάστημα υπήρξε, μεταξύ πολλών οπαδικών επεισοδίων που σημειώθηκαν, η δολοφονία του Μιχάλη στην Νέα Φιλαδέλφεια και ο σοβαρός τραυματισμός του 31χρονου αστυνομικού που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Είναι θέμα όλων η πάταξη της οπαδικής βίας

Σχετικά με τα νέα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας ο κ. Καμπανός τόνισε χαρακτηριστικά: «Υπήρχαν και από πριν μέτρα, όμως εκ του αποτελέσματος κρίθηκαν ότι δεν ήταν επαρκή, διότι θρηνήσαμε νέα θύματα. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω οποιοδήποτε μέτρο, αλλά όλα τα μέτρα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Πράγματι πήραν πιο αυστηρά μέτρα, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, ότι δεν θα υπάρξουν άλλα τέτοια νέα φαινόμενα. Δεν είναι μόνο θέμα της πολιτείας η πάταξη της οπαδικής βίας, αλλά είναι και θέμα όλων μας. Είναι θέμα της αστυνομίας, είναι θέμα της δικαιοσύνης, είναι θέμα και της ίδιας της κοινωνίας. Δηλαδή οι οικογένειες εκείνων των παιδιών που συμμετείχαν στα επεισόδια δεν είδαν ότι κάτι πάει στραβά. Να τα νουθετήσουν προς τον σωστό δρόμο. Δεν γίνεται να βγαίνουν γιατί συλλάβαν τα παιδιά μας, κάτι λάθος έχουν κάνει και αυτοί.

«Τα νέα παιδιά τα έχουμε χάσει -Τα καθοδηγούν κουκουλοφόροι», λέει ο πατέρας του Άλκη

Παράλληλα ο κ. Καμπανός επισήμανε ότι «κοινός παρονομαστής όλων αυτών των επεισοδίων και με τον Άλκη και με τον Μιχάλη είναι το νεαρό της ηλικίας. Αντί η Ελλάδα να στηρίζεται στα νέα παιδιά, ουσιαστικά βλέπουμε ότι τα νέα παιδιά τα έχουμε χάσει. Τα καθοδηγούν κουκουλοφόροι άνθρωποι για να κάνουν τέτοιες πράξεις».

«Οι ομάδες ξέρουν τους υποκινητές των επεισοδίων -Τα παιδιά επηρεάζονται»

«Το ποδόσφαιρο επειδή είναι λαοφιλές άθλημα, μαζεύει και άτομα τα οποία έχουν εξτρεμιστικές αντιλήψεις και είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε», ανέφερε. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να πει ότι οι ομάδες ξέρουν τους υποκινητές των επεισοδίων και πρέπει να τους αποβάλλουν από τους συλλόγους τους για να μην επαναληφθούν αντίστοιχα γεγονότα.

Αναρωτήθηκε μάλιστα ποιοι είναι αυτοί που καθοδηγούν τα παιδιά. «Πρέπει να τους αποβάλλουμε αυτούς ανθρώπους. Τα παιδιά επηρεάζονται από την οικογένειά τους, από το περιβάλλον. Πρέπει να τα μεγαλώσουμε με ηθικές αξίες. Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν μέσα στην οικονομική κρίση και δεν ήταν κρίση οικονομική, αλλά κρίση αξιών».

Στο τι θα έλεγε στον 18χρονο που φέρεται να έριξε την φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, ο πατέρας του Άλκη Καμπανού τόνισε: «Βασικά θα έλεγα στους γονείς του, να πιάσουν το παιδί τους, να το αγκαλιάσουν και να του πουν το τι λάθος έχει κάνει. Δεν πρέπει να στοχοποιούμε την αστυνομία. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε και τους νόμους και τις Αρχές του κράτους».

«Εκτός από την αποτροπή να υπάρχει και η πρόληψη»

«Τα μέτρα που πήρε η Πολιτεία έχουν κυρίως στόχο την αποτροπή, αλλά το ίδιο σημαντική είναι και η πρόληψη. Το θέμα της εκπαίδευσης, της παιδείας, το θέμα της επικοινωνίας με τα παιδιά μας, είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να γαλουχήσουμε τα παιδιά μας να σέβονται τον νόμο. Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα. Στο θέμα της παιδείας πάσχουμε σαν κοινωνία. Να δώσουμε περισσότερο προσοχή στα παιδιά μας, να μην μεγαλώνουν μέσα από τα social media. Είναι βασικό να επικοινωνούμε με τα παιδιά μας. Τα έχουμε αφήσει μόνα τους να μεγαλώνουν, με αποτέλεσμα διάφοροι κακοπροαίρετοι να τα επηρεάζουν», κατέληξε ο κ. Καμπανός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ