ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται το μεσημέρι ο τζιχαντιστής από τη Συρία

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί στις 12 το μεσημέρι ο 27χρονος άνδρας από τη Συρία, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, έχει παραδεχθεί ότι συμμετείχε στις τάξεις του ISIS λαμβάνοντας μέρος σε φρικαλεότητες.

Ο νεαρός άνδρας προσήχθη ενώπιον των αρχών την περασμένη Τετάρτη μετά από επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα όπου διέμενε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όταν όμως εξετάστηκε από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φέρεται να ομολόγησε ότι είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε μία ομαδική δολοφονία τεσσάρων ομήρων από μαχητές του ισλαμικού κράτους το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος τζιχαντιστής υποστήριξε ότι αποχώρησε από τις τάξεις του ISIS το 2018, οπότε και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους. Πρώτος σταθμός στη χώρα ήταν η Λέσβος, όπου είχε υποβάλει αίτημα ασύλου ως διωκόμενος από τη Συρία.

Κατηγορίες για δύο κακουργήματα

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την περασμένη Παρασκευή στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για δύο κακουργήματα:

ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση

άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ.6 του νέου Ποινικού Κώδικα, οι ελληνικές δικαστικές αρχές μπορούν να δικάσουν τρομοκρατικές πράξεις που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή.

Στη δικογραφία αναμένεται να ενσωματωθούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν στον οικίσκο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας όπου διέμενε.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS