ΕΛΛΑΔΑ

Ανεστάλη η απεργία: Κανονικά τα δρομολόγια από τις 9 το πρωί - Προηγήθηκε απίστευτη ταλαιπωρία στο λιμάνι

Στις 9 θα αποπλεύσουν τα πλοία από τα λιμάνια, μετά την αναστολή της απεργίας που αποφασίστηκε.

Οι επιβάτες υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία, με ουρές και καθυστερήσεις σήμερα στα λιμάνια, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτικών.

Ταξιδιώτες που είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στο λιμάνι για να ταξιδέψουν προς τους προορισμούς τους με τα πλοία, βρέθηκαν ξαφνικά εγκλωβισμένοι, με τα πλοία δεμένα και την είσοδό τους σε αυτά και τον απόπλου να μην επιτρέπεται, με τα μέλη της ΠΕΠΕΝ να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η ΠΕΠΕΝ ήθελε να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο, παρότι η κινητοποίηση κηρύχθηκε την Τετάρτη παράνομη αλλά όχι καταχρηστική και τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία μετέθεσαν την απεργία για τις 10 Ιουνίου!

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), με αφορμή τη δικαστική απόφαση, καλώντας συνδικάτα-συλλογικότητες-σχήματα και φορείς, να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο λιμάνι του Πειραιά.

Ετσι από το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από πλοία στον Πειραιά, εμποδίζοντας την είσοδο των επιβατών με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και εκνευρισμός.

Ακολούθως, πριν τις 8:30 ανακοίνωσαν ότι στις 9 θα σταματήσουν την απεργία τους και θα επιτρέψουν τον απόπλου των πλοίων. Εντωμεταξύ συνεχίζουν τη συγκέντρωσή τους, φωνάζοντας συνθήματα με τους τουρίστες να περιμένουν υπομονετικά καθισμένοι πάνω στις βαλίτσες τους και τις εντάσεις να μην λείπουν.

Σημειώνεται ότι ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων έχει ζητήσει με σημερινή του επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 12 δρομολόγια πλοίων.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Άγιος Νεκτάριος ο δημοφιλής

ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Έτσι πορεύεται η Ελλάς

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS