Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Χωρίς Μέσα Μεταφοράς, συγκεντρώσεις στο κέντρο

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Χωρίς Μέσα Μεταφοράς, συγκεντρώσεις στο κέντρο

Παραλύει σήμερα η χώρα με την 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει τα σωματεία εργαζομένων με αφορμή το ασφαλιστικό.

Τα Μέσα Μεταφοράς βάζουν «χειρόφρενο» στην Αθήνα, όπου αναμένεται κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στην πρωτεύουσα. Παράλληλα, συγκεντρώσεις εργαζομένων που συμμετέχουν στην απεργία, θα γίνουν και στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τα σωματεία, ζητούν μεταξύ άλλων:Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Κοινωνική ασφάλιση, Υγεία –Πρόνοια για όλους, αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Υποχρεωτική.
Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ.
Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί.
Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προκάλεσαν τα σχόλια κυβερνητικών στελεχών που κάνουν λόγο για «αιτήματα εκτός λογικής από εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ». «Τα αιτήματα τους είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής. Πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Απεργία: «Φρένο» στις συγκοινωνίες, μέτρα για το κυκλοφοριακό

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα Μεταφοράς στην Αθήνα καθώς για 24 ώρες συμμετέχουν στην απεργία λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ.

Μετά από απόφαση των σωματείων τους, θα μείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί στις γραμμές 1, 2 και 3, όπως και τα λεωφορεία με τα τρόλεϊ, που δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια, αφού συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του ΕΚΑ.

Η απεργία αυτή με την ανησυχία να προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο, φέρνει και έκτακτα μέτρα, καθώς για σήμερα δεν θα ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο Δήμος Αθηναίων έχει δώσει μία άτυπη οδηγία στην Δημοτική Αστυνομία να είναι πιο ανεκτική με τις σταθμεύσεις αυτοκινήτων σε θέσεις με λευκή, κυρίως, διαγράμμιση. Παράλληλα, θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και από κάθε άλλο όχημα.

Απεργία: Κανονικά τα δρομολόγια του προαστιακού και του ΟΑΣΘ

Αντίθετα, κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τρένων, αλλά και του Προαστιακού, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Και στην Θεσσαλονίκη όμως, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, δεν θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.

Δεμένα τα πλοία

Σε τροποποιήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να προχωρήσουν, την Τρίτη, οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω απεργιακής κινητοποίησης πέντε ναυτεργατικών σωματείων, με αφορμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τα πλοία που θα βρίσκονται σε αυτά τα λιμάνια αναμένεται να αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), που συμμετέχει στην 24ωρη παμπειραϊκή απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία, αναφέροντας ότι η «κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή εγκαινιάζει μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα».

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αποφάσισαν επίσης τα Διοικητικά Συμβούλια των ναυτεργατικών σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» της Πανελλήνιας Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ «ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Τα τρία ναυτεργατικά σωματεία σε ανακοίνωσή τους καλούν τους ναυτεργάτες για περιφρούρηση της απεργίας αναφέροντας ότι από τη «νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρείται κανένας».

«Όλες οι μέχρι σήμερα αστικές κυβερνήσεις λεηλάτησαν με την πολιτική τους τα ασφαλιστικά ταμεία, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, με περικοπές στις συντάξεις, την υγεία, την πρόνοια. Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση είναι χωρίς ημερομηνία λήξης, θα θυσιάζεται διαρκώς, όπως και το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων.» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Απεργία: Πού θα γίνουν συγκεντρώσεις

Εκτός του απεργιακού «μπλακ άουτ» στα Μέσα Μεταφοράς, έχουν προγραμματιστεί και αρκετές συγκεντρώσεις για το νέο ασφαλιστικό. Τρεις θα είναι οι κεντρικές συγκεντρώσεις, που είναι οι εξής:

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, στις 10:30 στα Προπύλαια.
Συγκέντρωση Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα Χαυτεία στις 10:30 το πρωί
Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 της ΑΔΕΔΥ και σωματείων.

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας από το ΠΑΜΕ.
.
Χωρίς Δακτύλιο

Λόγω της απεργίας, δεν θα ισχύσει σήμερα ο δακτύλιος και θα επιτρέπεται η χρήση των λεωφορειολωρίδων για όλα τα αυτοκίνητα.

Η Τροχαία ανακοίνωσε: «Λόγω συμμετοχής των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις, την Τρίτη 18.02.2020 δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ) και επίσης, θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας Μ.Μ.Μ. (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ.Ε., φορτηγά, λεωφορεία, δίκυκλα κ.λπ.). Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων».

Τρίωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ της χώρας την Τρίτη

Με τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της χώρας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα ΜΜΕ από τις 12:00 έως τις 15:00.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ δηλώνει την αγωνιστική της συμπαράσταση στους εργαζόμενους που διεκδικούν την προστασία των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
τρώσεις

Στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις, μία του ΠΑΜΕ στις 10.30 στα Προπύλαια και μία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στις 11.00 στην Κλαυθμώνος.

Συγκέντρωσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης σε: Πειραιά, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, Θεσσαλονίκη, στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου και σε πολλές ακόμη πολεις της χώρας.

Κυβερνητικές πηγές: ΣΥΡΙΖΑ, εργατοπατέρες και ΠΑΜΕ πίσω απο την απεργία

Με «καυστικό» τρόπο σχολιάζουν στελέχη της κυβέρνησης την απεργία της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των Σωματείων στον χώρο των μεταφορών.

Όπως επισημαίνουν, τα αιτήματα κινούνται εκτός λογικής, ενώ πρόκειται για «καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες "εργατοπατέρες" του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ».

«Βασικό αίτημα της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των Σωματείων στον χώρο των μεταφορών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, η μη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και η επαναφορά σε προηγούμενες εποχές. Πραγματοποιούν δηλαδή μια απεργία για το νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Και πραγματοποιούν τώρα απεργία για το νόμο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ο οποίος καταργεί αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις» σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης.

Και προσθέτουν: «Διαβάζουμε για τους λόγους που θα ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Οι "εργατοπατέρες” ζητούν επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων. Κοινωνική ασφάλιση, Υγεία-Πρόνοια για όλους, αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Υποχρεωτική. -Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ. Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί. Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Τα αιτήματα αυτά είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής. Πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες "εργατοπατέρες" του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS