Απεργία ΑΔΕΔΥ: Έως το βράδυ η απόφαση του Πρωτοδικείου - Κανονικά οι Πανελλαδικές

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Έως το βράδυ η απόφαση του Πρωτοδικείου - Κανονικά οι Πανελλαδικές

Αναμένεται τις επόμενες ώρες, ενδεχομένως και το βράδυ, θα εκδοθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου αναφορικά με την κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά της αυριανής απεργιακής κινητοποίησης.

Η αγωγή της Κεραμέως

Σημειώνεται ότι νωρίς το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά της -προγραμματισμένης για αύριο, 16 Ιουνίου- απεργίας της ΑΔΕΔΥ με στόχο τη διασφάλιση των Πανελλαδικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην αγωγή εξηγείται ότι η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

Ο στόχος της αγωγής

Όπως είχε εξηγήσει μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή η αγωγή προς την ΑΔΕΔΥ έχει ως στόχο να μη τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων.

Παράλληλα η κ. Μακρή τόνισε ότι η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από την απεργία και αναμένεται η απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου επισήμαναν πως δεν έχουν εξουσιοδότηση να παραιτηθούμε από την αγωγή. «Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι πανελλήνιες και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση» τόνισαν μεταξύ άλλων.

Κανονικά οι πανελλαδικές

Κι αυτό παρά το ότι ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών προσκόμισαν στο δικαστήριο τα δελτία τύπου των ομοσπονδιών και των σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην διαταραχθεί η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Επιπλέον, τόνισαν ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση να εξαιρεθούν από την απεργία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι υπάλληλοι του Υπ.Παιδείας και ότι τα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΜ δεσμεύονται από τα όσα έχουν ήδη ανακοινώσει για τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια και ζήτησαν η αγωγή να απορριφθεί ως άνευ αντικειμένου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS