Ανδραβίδα: Νεκρός ο 29χρονος συγκυβερνήτης του Φάντομ - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη

Ανδραβίδα: Νεκρός ο 29χρονος συγκυβερνήτης του Φάντομ - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη

Τραγικός επίλογος για την πτώση του F – 4 Φάντομ - Νεκρός ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας

Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ότι ο ένας πιλότος είναι νεκρός, από την πτώση του F – 4 Φάντομ της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Πρόκειται για τον υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Nωρίτερα, στην προβλήτα του λιμανιού του Κατακόλου μεταφέρθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα πρώτα συντρίμμια από το F-4 που κατέπεσε στη θάλασσα σήμερα το πρωί.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ.

Όπως εικάζεται ένα τέταρτο αργότερα υπήρξε τεχνική βλάβη και οι δυο πιλότοι δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.

Στην εκδοχή ότι οι πιλότοι του F-4 δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτόξευσης συνηγορεί και το γεγονός ότι στο σενάριο της άσκησης στην οποία έπαιρνε μέρος το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφους, ήταν η πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος, περίπου στα 300 μέτρα από την θάλασσα.

Το μεσημέρι, εντοπίστηκαν συντρίμμια του διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

Στις έρευνες συμμετέχουν δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS