Αναστάτωση στην Καλαμάτα: Καταγγελία ότι η ανάπλαση της παραλίας γίνεται με μάρμαρα τάφων - Τι απαντά ο εργολάβος

Αναστάτωση στην Καλαμάτα: Καταγγελία ότι η ανάπλαση της παραλίας γίνεται με μάρμαρα τάφων - Τι απαντά ο εργολάβος

Μια απίστευτη ιστορία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Κανάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάρμαρα που βρισκόντουσαν στην παλέτα που είχε ετοιμαστεί για το έργο της ανάπλασης παραλίας προέρχονται από ταφόπλακες και μάλιστα αναγράφουν ακόμα ονόματα νεκρών!

Ο ίδιος μιλώντας στο Open και την εκπομπή Ανοιχτή Επικοινωνία αναφέρει για την ανακάλυψή του: «Κάνοντας μια βόλτα το μεσημέρι της Κυριακής με την άκρη του ματιού μου παρατήρησα κάποια γράμματα πάνω σε μια μαρμάρινη πλάκα τα οποία παρέπεμπαν σε ταφικό μνημείο. Βλέποντας κάτι τέτοιο προσέγγισα το σημείο να αναποδογύρισα κάποιες πλάκες πάνω σε μια ξύλινη παλέτα και ανακάλυψα άλλες δύο αντίστοιχες με γράμματα. Θεώρησα πως έπρεπε σαν δημοτικός σύμβουλος να γνωστοποιήσω το γεγονός καθώς τα δημόσια έργα διέπονται από συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές των υλικών. Θεωρώ πως αυτά τα υλικά δεν είναι στο πλαίσιο αυτών. Αυτά τα μάρμαρα ίσως μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρούνται επεξεργασμένα εφόσον έχει γραφεί πάνω τους κάποιο όνομα. Πέρα αυτό υφίσταται και ηθικό ζήτημα προσβολής ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται στη ζωή. Το κοινοποίησα για να δώσουν οι αρμόδιοι τις απαραίτητες εξηγήσεις που θα ζητούσε και ο δήμαρχος, ο οποίος ορθά έπραξε».

Τι ισχυρίστηκε ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε στο Open: «Μόλις είδα τα δημοσιεύματα του Βασίλη, κίνησα τις διαδικασίες και προφανώς πήγα εκεί. Δεν υπήρχαν εκεί τα μάρμαρα την δεδομένη στιγμή όμως έβγαλα απόφαση διακοπής εργασιών, όρισα επιτροπή καταλληλότητας για να δούμε την ποιότητα των υλικών που έχουν τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο έργο και χτες, παρουσία και δημοσιογράφων πήγαμε εκεί, σπάσαμε περίπου 20 μάρμαρα για να δούμε εάν έχουν τοποθετηθεί».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο: «Η προσέγγιση του εργολάβου και του επιχειρηματία που έχει το μαρμαράδικο είναι πως τα βρήκαν μέσα από λάθος και τα είχαν βγάλει στην άκρη. Ο εργολάβος είπε πως ήταν μια πλάκα που την γράψανε για ένα τάφο αλλά δεν την χρησιμοποίησαν και από λάθος υπαλλήλου την κόψανε και την έβαλαν μέσα στην παλέτα αυτή. Και ο επιχειρηματίας είπε ότι τα είδε αλλά δεν τα χρησιμοποίησε και εμείς για να βεβαιωθούμε ότι δεν τα έχει χρησιμοποιήσει σπάσαμε μάρμαρα. Είδαμε πως δεν γράφουν κάτι από κάτω ήταν καθαρά μάρμαρα. Δεν μπορούμε από κει και πέρα να ξηλώσουμε όλο το έργο και αποδεχόμαστε πως τα υλικά είναι κατάλληλα και θα δώσουμε συνέχιση εργασιών. Το έργο σε δύο μέρες ολοκληρώνεται».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ