Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση Λιγνάδη: Αύριο ανοίγει επίσημα η έρευνα για όλες τις καταγγελίες βιασμού και σεξουαλικής βίας

Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση Λιγνάδη: Αύριο ανοίγει επίσημα η έρευνα για όλες τις καταγγελίες βιασμού και σεξουαλικής βίας

Ενώπιον των διαδικασιών της Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Λιγνάδης, που τελεί υπό κράτηση για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή ενώ διευρύνεται από αύριο η εισαγγελική έρευνα σε υποθέσεις σεξουαλικής βίας εντός του χώρου του θεάτρου.


Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός που μέσω του συνηγόρου του έχει διαμηνύσει πως αρνείται την κατηγορία, θα λάβει, αύριο, αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του έτσι ώστε να οργανώσει την άμυνα του έναντι των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες το "κατηγορώ" των εισαγγελέων που άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του, εστιάζεται σε δύο πράξεις βιασμού ανηλίκων που έχουν τελεστεί το 2010 και το 2015.

Ο συνήγορος του, Νίκος Γεωργουλέας σε δηλώσεις του τόνισε πως η θέση του εντολέα του «είναι η πλήρης άρνηση για τέτοια περιστατικά».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γεωργουλέας είπε πως δεν είναι σε θέση να πει αν ο κατηγορούμενος γνωρίζει τους καταγγέλλοντες, καθώς ακόμα δεν έχει λάβει πλήρη γνώση των στοιχείων της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον κατηγορούμενο θα επιδειχθούν φωτογραφίες των καταγγελλόντων από τη χρονική περίοδο που κατέθεσαν ότι έπεσαν θύματα βιασμού, προκειμένου να απαντήσει εάν τους αναγνωρίζει.


Ο κατηγορούμενος την Τετάρτη το μεσημέρι θα αναπτύξει τις θέσεις του στην ανακρίτρια της υπόθεσης και θα ακολουθήσει, μετά από διαδικασία που αναμένεται πολύωρη, η κρίση των δικαστικών αρχών για την ποινική μεταχείριση του κορυφαίου θεατρικού προσώπου για τις πράξεις που του καταλογίζονται σε βάρος ανηλίκων ή οριακά σεξουαλικά ενηλίκων, δηλαδή 15 ετών, παιδιών.

 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα απολογηθεί την Τετάρτη στην ανακρίτρια
Η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, Δημήτρη Λιγνάδη που εκτιμάται πως κρίθηκε απαραίτητο από τις εισαγγελικές αρχές λόγω πιθανής συρροής περισσότερων από μία περιστάσεων που προβλέπει ο νόμος, φαίνεται πως θα έχει βαρύνουσα σημασία στην απόφαση που θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του καλλιτέχνη.


Παράλληλα αύριο έχει προγραμματιστεί μία σημαντική κατάθεση στους Εισαγγελείς που ερευνούν συνολικά τις καταγγελίες ηθοποιών και μη, για πράξεις εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας πίσω από τις κουίντες.

 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται τις κατηγορίες
Ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο αύριο το πρωί . Ο κ. Μπιμπίλας έχει κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ. Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να έχει ζητήσει από τον μάρτυρα και καταγγελίες που αφορούν τον ήδη κατηγορούμενο κορυφαίο του θεάτρου αλλά και όσες άλλες διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών.

Η κατάθεση και το υλικό που θα παραδώσει στον Εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη της έρευνας όσον αφορά το αποκαλούμενο me too στον θεατρικό χώρο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS