Αντιτρομοκρατική: Έρευνες για το δίκτυο που θα προμήθευε με όπλα τους Πακιστανούς

Αντιτρομοκρατική: Έρευνες για το δίκτυο που θα προμήθευε με όπλα τους Πακιστανούς

Το εστιατόριο στου Ψυρρή που βρίσκεται στο κτίριο του Κέντρου Chabad, δηλαδή στο κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο Εβραϊκής Κοινότητας στην καρδιά της Αθήνας, ήταν ο στόχος των δύο αλλοδαπών, που σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα και το οποίο εξάρθρωσαν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σήμερα οι δύο αλλοδαποί θα απολογηθούν και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσουν να πάρουν κι άλλη προθεσμία. Έχουν καταγραφεί περίπου 1000 συνομιλίες του 27χρονου με τον ηγέτη του εγχειρήματος από το Ιράν.
Έρευνα επίσης έχει ξεκινήσει για την ανεύρεση όπλων και άλλων στοιχείων για την υπόθεση, αλλά και άλλων ατόμων που μπορεί να είχαν στρατολογηθεί. Οι αρχές αναζητούν στοιχεία για ύπαρξη κυκλώματος όπλων που ενδεχομένως να ξεκινούσε από τις φυλακές.

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Θεόδωρος Λιόλιος, αναπληρωτής Κοσμήτορας ΣΣΕ, Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Επιστημών αναφορικά με τo πλαίσιο που διέπει τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Σύμφωνα με τον κ. Λιόλιο, η Ελλάδα γενικά θεωρείται μία ασφαλής χώρα, καθώς δεν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις διεθνούς τρομοκρατίας.

Στη συνέχεια ο κ. Λιόλιος εξήγησε την αυστηρότητα που διέπει τον αντιτρομοκρατικό νόμο

«Πρόκειται για την παράγραφο 2 του άρθρου 187Α του αντιτρομοκρατικού νόμου που ισχύει για πρώτη φορά σε τόση μεγάλη κλίμακα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, όποιος ενταχθεί σε μία οργάνωση που έχει σκοπό και πρόθεση να τελέσει μια τρομοκρατική πράξη, τότε δεν απαιτείται η τέλεση της πράξης, δεν απαιτείται η ύπαρξη όπλων, αρκεί η πρόθεση και η συζήτηση».

Η μη διάπραξη της ενέργειας συνιστά μία ελαφρυντική περίσταση, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο και διευκρίνισε ο κ. Λιόλιος ότι τα δύο άτομα δεν συνιστούν τρομοκρατική οργάνωση, «συγκεκριμένα η τρομοκρατική οργάνωση πρόκειται για τρία ή περισσότερα άτομα», είπε χαρακτηριστικά ο κοσμήτορας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ