Formula 1: Ακυρώθηκε το Grand Prix της Emilia Romagna -Η επίσημη ανακοίνωση

Formula 1: Ακυρώθηκε το Grand Prix της Emilia Romagna -Η επίσημη ανακοίνωση

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Formula 1 ανακοίνωσε πως το Grand Prix της Emilia Romagna στην Ιταλία ακσυρώθηκε.

Οι ελεύθερες δοκιμές, τα προκριματικά και ο αγώνας που θα διεξάγονταν το τριήμερο 19-20-21 Μαΐου ακυρώνονται εξαιτίας των καταστροφών από τις άσχημες καιρικές συνθήκες που είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Η ανακοίνωση της Formula 1

«Η κοινότητα της Formula 1 θέλει να στείλει τις σκέψεις της στους ανθρώπους και τις κοινότητες που επλήγησαν από τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνα.Θέλουμε επίσης να αποτίσουμε φόρο τιμής στο έργο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Μετά από συζητήσεις μεταξύ της Formula 1, του προέδρου της FIA, των αρμόδιων αρχών - συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων υπουργών, του προέδρου της Λέσχης Αυτοκινήτου της Ιταλίας, του προέδρου της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνα, του δημάρχου της πόλης και του διοργανωτή - ελήφθη η απόφαση να μην πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο το Grand Prix στην Imola.

Η απόφαση ελήφθη επειδή δεν είναι δυνατή η ασφαλής διεξαγωγή της εκδήλωσης για τους οπαδούς μας, τις ομάδες και το προσωπικό μας και είναι το σωστό και υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι πόλεις της περιοχής. Δεν θα ήταν σωστό να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στις τοπικές αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Δηλώσεις του προέδρου της Formula 1

Ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τραγωδία αυτό που συνέβη στην Ίμολα και την Εμίλια Ρομάνα, την πόλη και την περιοχή στην οποία μεγάλωσα, και οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα των πλημμυρών και τις οικογένειες και τις κοινότητες που επλήγησαν. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μου για τις απίστευτες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν όσους χρειάζονται βοήθεια και να ανακουφίσουν την κατάσταση - είναι ήρωες και ολόκληρη η Ιταλία είναι περήφανη γι' αυτούς. Η απόφαση που ελήφθη είναι η σωστή για όλους στις τοπικές κοινότητες και την οικογένεια F1, καθώς πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και να μην δημιουργήσουμε επιπλέον βάρος για τις αρχές, ενώ αντιμετωπίζουν αυτή την πολύ άσχημη κατάσταση.
Οι σκέψεις μου και οι σκέψεις ολόκληρης της οικογένειας της FIA είναι με όσους επηρεάζονται από την τρομερή κατάσταση στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνα. Η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων και οι προσπάθειες ανάκαμψης είναι η κορυφαία προτεραιότητα αυτή τη στιγμή».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ