Xiaomi, θέλει να εκθρονίσει Apple και Samsung σε 5 με 10 χρόνια

xiaomi-ceo-570

H Xiaomi, μια εταιρεία που ιδρύθηκε μόλις τον Απρίλιο του 2010, κυκλοφόρησε την πρώτη της συσκευή τον Αύγουστο του 2011 κατάφερε από εκεί που ήταν άγνωστη, να τραβήξει το ενδιαφέρον των χρηστών με τις πολύ καλές πωλήσεις αλλά και των επενδυτών μαζεύοντας 1.5 δισ. δολάρια.

Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να φιγουράρει στην τρίτη θέση μαζί με Samsung και Apple ως ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones αν και η αγορά που απευθύνεται είναι η Ασία. Η αποκαλούμενη «Apple της Κίνας» έχει αφήσει πίσω μεγάλα ονόματα όπως LG, Sony, HTC και άλλους.

Ο CEO της Xiaomi, Lei Jun σε ομιλία του ισχυρίστηκε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η εταιρεία του θα αφήσει πίσω Apple και Samsung και θα γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σε 5 με 10 χρόνια η εταιρεία θα είναι η καλύτερη στον τομέα των smartphones. Προφανώς στα σχέδια της Xiaomi είναι να επεκταθεί και στην παγκόσμια αγορά κάποια στιγμή, και αν αυτό γινόταν σίγουρα οι πωλήσεις θα έπαιρναν σημαντική ώθηση.

Τέλος, ο Lei Jun ανέφερε ότι η Xiaomi έχει 60 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος του 2015 αναμένεται να φτάσει τα 200 εκατομμύρια, αυτό σημαίνει ότι η Xiaomi περιμένει να πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια συσκευές μέσα στη χρονιά που μας έρχεται.

Πηγή: techblog.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ