Apple: Από που προέρχονται τα έσοδα ρεκόρ

apple newyork

H Apple ανακοίνωσε τις πωλήσεις και τα έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο του 2014 και φάνηκε ότι δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα η χρονιά. Τα smartphones χάρη στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ με 74.5 εκατομμύρια σε μόλις 3 μήνες. Τα καθαρά κέρδη για ένα μόνο τρίμηνο έφτασαν στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ της ρωσικής Gazprom με 16 δισ. δολάρια.

Τα iPhone με μέσο όρο τιμής τα 687 δολάρια, δηλαδή 50 δολάρια αύξηση σε σύγκριση με πέρσι, έκαναν ακόμη και τον Tim Cook να δηλώσει ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει τους αριθμούς πωλήσεων που της έδωσαν έσοδα 74.6 δισεκατομμυρίων για το τρίμηνο. Παράλληλα να πούμε ότι ο μέσος όρος τιμής για την κατασκευή ενός iPhone παραμένει στα 220 δολάρια.

Το BusinessInsider πήρε τα απίστευτα ποσά της Apple που έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε σε προϋπολογισμούς κρατών μόνο, και δημιούργησε ένα γράφημα στο οποίο φαίνεται από που προήλθαν τα έσοδά της.

Τα iPhone έχουν τη μερίδα του λέοντος με 68% του συνόλου και 46% αύξηση πωλήσεων, ενώ τα iPad έπεσαν κατά 17%. Μέσα σε ένα τρίμηνο τα έσοδά της ήταν όσα έβγαλε η Google μέσα σε έναν χρόνο.

techblog.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ