Euroleague: Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός, νίκησε ξανά στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό

Euroleague: Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός, νίκησε ξανά στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό

Ένα κάρο κίνητρα είχε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για την 1η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «πράσινοι» ήθελαν να αφήσουν το στίγμα τους από νωρίς στη διοργάνωση, να νικήσουν τον «αιώνιο» αντίπαλό τους και, κυρίως, να επικρατήσουν εις βάρος του λιγότερη από μία εβδομάδα από την ήττα με σκορ 75-51 στο Super Cup. Δεν τα κατάφερε, αφού ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις και επικράτησε 88-78 των «πράσινων» στην παράταση μπαίνοντας με νίκη και στη φετινή Euroleague. 

Αυτό δεν έγινε. Ο Ολυμπιακός άντεξε σε όλες τις αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού, δεν έχασε στην εκπνοή από την προσπάθεια του Κώστα Σλούκα, ένα σενάριο που θα ήταν εκπληκτικό υπό την έννοια της δραματουργίας, και στην παράταση είχε πολύ περισσότερη ενέργεια από το συγκρότημα του Εργκίν Αταμάν, με αποτέλεσμα να φτάσει στην επικράτηση με σκορ 88-78. Στο εξτρά πεντάλεπτο, με το σκορ της κανονικής διάρκειας να είναι 74-74, οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα «έτρεξαν» ένα σερί 14-1, κάτι που συνηθίζει στα παιχνίδια του απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» έδειξαν ότι το ήθελαν πολύ, είχαν τρομερή επιθυμία και με τον Σλούκα να οιστρηλατείται από ένα κίνητρο απόδειξης προσωπικότητας, αλλά και αποδοχής από τους φίλους της τωρινής ομάδας του, προηγήθηκε με 10 πόντους στη δεύτερη περίοδο, 41-31 στο 17’. Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Σκύλλα της αστοχίας του στη Χάρυβδη της ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας, κόλλησε στην πλάτη του Παναθηναϊκού, που ήθελε να έχει το προβάδισμα και με την ψυχραιμία που ήταν σήμα-κατατεθέν του τις προηγούμενες δύο σεζόν, βρήκε το ρυθμό του σε καίριο σημείο. Έμεινε πίσω 59-52 στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο με σερί 11-0, το οποίο την έφερε στη θέση του οδηγού, έστω για λίγο.

Euroleague: Σούπερ Πίτερς και πανταχού παρών Μιλουτίνοφ για τον Ολυμπιακό

Η τέταρτη περίοδος θύμισε κατά πολύ την πρώτη, στην οποία οι δύο ομάδες ανακτούσαν συναπτώς το προβάδισμα. Το 64-63 με το τρίποντο του Σλούκα έγινε 64-66 με την απάντηση του Νάιτζελ-Γουίλιαμς Γκος, που με ένα φανταστικό σουτ «έκλεισε» την υπόθεση του νικητή στην παράταση, αφού το σουτ του ύστερα από ραχιαία ντρίμπλα έκανε το σκορ 84-74. Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο τέλος της κανονικής διάρκειας, όμως το σουτ του Σλούκα βρήκε ταμπλό και σίδερο και οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση, που ο Ολυμπιακός επικράτησε απολύτως.

Μπορεί το κενό του Σάσα Βεζένκοφ όντως να μην καλύπτεται, αλλά η προαγωγή του Άλεκ Πίτερς στο βασικό τεσσάρι έδειξε ότι ο Αμερικανός, ο οποίος είχε στο τέλος αριθμούς Βεζένκοφ (17 πόντους με 5 στα 7 δίποντα και 2 στα 2 τρίποντα) σε 37 λεπτά συμμετοχής, θα μπορεί να κάνει αυτήν την έλλειψη να μη φαίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ο Ολυμπιακός είχε στη σύνθεσή του έναν Νίκολα Μιλουτίνοφ ο οποίος, με τραυματία τον Μουσταφά Φαλ, έπαιξε 36 λεπτά, τα 25 διαδοχικά στο τέλος, και παρ’ όλα αυτά είχε στην παράταση την ενέργεια να βγάλει άμυνες που καθόρισαν το παιχνίδι, αλλά και να ολοκληρώσει pick ‘n’ roll στην επίθεση με εντυπωσιακό κάρφωμα, την ώρα που το ρεζερβουάρ του Παναθηναϊκού έμεινε από καύσιμα.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 43-36, 59-52, 74-74 (κ.α), 78-88

Παναθηναϊκός (Εργκ. Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα 5 (1/5 τρίποντα, 4 ασίστ, 3 λάθη), Γκάι, Μπαλτσερόφσκι 7 (1), Σλούκας 20 (5/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 7 λάθη), Γκραντ 5 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Λεσόρ 10 (10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 17 (2/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 1/2 βολές), Ερνανγκόμεθ 13 (2/3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Μαντζούκας 1.

Ολυμπιακός (Γ. Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 17 (5/10 τρίποντα, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη), Γουίλιαμς-Γκος 16 (3), Κάναν 14 (4), Λούντζης, Λαρεντζάκης (2 λάθη), Παπανικολάου 3 (1/5 τρίποντα, 5 ασίστ), Πίτερς 17 (5/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/1 βολή, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 λάθος), Μιλουτίνοβ 15 (7 ριμπάουντ, 2 μπλοκ), Σίκμα 4 (3 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 2.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ