Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: «Εκεχειρία» τέλος, στα χαρακώματα και πάλι οι δύο «αιώνιοι»

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: «Εκεχειρία» τέλος, στα χαρακώματα και πάλι οι δύο «αιώνιοι»

Ήταν ένα σκηνικό... πολύ καλό για να είναι αληθινό, σε έναν ελληνικό αθλητισμό που κυριαρχεί το μίσος και η τοξικότητα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έδειχναν να χαράσσουν έναν διαφορετικό δρόμο για το ελληνικό μπάσκετ με κινήσεις που μόνο συνηθισμένες δεν τις χαρακτήριζες για τον αθλητικό μας “μικρόκοσμο”.

Είδαμε την ερυθρόλευκη φανέλα του Κώστα Παπανικολάου να κοσμεί το VIP Lounge του ΟΑΚΑ, τους αδελφούς Αγγελόπουλους να φεύγουν από τα επίσημα και να κατεβαίνουν στο παρκέ του ΣΕΦ για να υποδεχτούν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να αποθεώνει δημόσια τον Ολυμπιακό “ανεβάζοντας” φωτογραφίες μικρών παιδιών που έπαιζαν στο “Ειρήνης και Φιλίας”.

Δυστυχώς, όμως, το τρίτο ημίχρονο του δευτεριάτικου ντέρμπι ανάμεσα στους δύο “αιώνιους” ήρθε να... γκρεμίσει σαν χάρτινο πύργο όλη την προηγούμενη προσπάθεια. Ας πάρουμε τα γεγονότα με χρονική σειρά.

Η επίθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Γιώργο Μπαρτζώκα

Οι αντιδράσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα κατά τη διάρκεια του ντέρμπι και κυρίως η φράση “ποιος; αυτός” του Έλληνα κόουτς κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στην ΕΡΤ μετά το τέλος του ντέρμπι προκάλεσαν την “έκρηξη” του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα social media. Εκτός εαυτού ο ιδιοκτήτης της “πράσινης” ΚΑΕ χρησιμοποίησε πολύ σκληρές εκφράσεις κατά του προπονητή του Ολυμπιακού γράφοντας μάλιστα... “θα σε στείλω ξανά στο πάρκινγκ”.

Η απάντηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Οι νέες δημόσιες τοποθετήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε βάρος του Γιώργου Μπαρτζώκα αυτή τη φορά δεν έμειναν αναπάντητες από τον επίσημο Ολυμπιακό, με την ΚΑΕ να χρησιμοποιεί εξίσου σκληρή γλώσσα με επίσημη τοποθέτησή της “φωτογραφίζοντας” τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού χωρίς να αναφέρει το όνομά του.

“Καλούμε τον γνωστό 'παρκαδόρο', αυτόν που αρέσκεται στο να βρίζει την ομάδα του, τους παίκτες της και τους φιλάθλους της, που αρέσκεται να απειλεί διαιτητές (Έλληνες και ξένους), αθλητές (νυν και παλαίμαχους), τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς, τον Πρόεδρο της ΕΟΚ και τον Πρόεδρο της Ευρωλίγκας, που αφήνει εσώρουχα στους πάγκους, που εύχεται θανάτους, που βάζει σε κίνδυνο συμπολίτες αψηφώντας τον ΚΟΚ, που απειλεί Θεούς και Δαίμονες καθημερινά, να σταματήσει να προκαλεί κι άλλο και να προτρέπει σε βία.

Πιστεύουμε ότι η Πολιτεία θα χρησιμοποιήσει το νέο αθλητικό νόμο που εκείνη δημιούργησε για αυτές τις συμπεριφορές, προκειμένου να τον σταματήσει επιτέλους, αντί να του παραχωρεί το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο κλειστό γήπεδο της χώρας, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ή αλλάζοντας τους νόμους για να τον ικανοποιήσει. Ως εδώ”, ανέφερε η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Η απάντηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην ΚΑΕ Ολυμπιακός

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε η νέα “πράσινη” απάντηση με επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

“Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR και οι φίλαθλοί της θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν με πράξεις στην Εθνική προσπάθεια της κοινωνίας και της Κυβέρνησης κατά της βίας.

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε εκατοντάδες περιστατικά από το παρελθόν, όπως τα νερά της ΤΣΣΚΑ και τις αναρίθμητες διακοπές αγώνων στο ΣΕΦ, για να καταδείξουμε τις διαφορές επιπέδου, μα η σελίδα πρέπει να γυρίσει αμετάκλητα για όλους και με όλους.

Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024. Όλοι το βλέπουν, όλοι το ξέρουν.

Κατά τα λοιπά, εμείς μόνο μπροστά. Μόνο ψηλά. Περιμένουν οι νέες κορυφές. Το να κάνεις τον δικαστή σε ξένες ζωές είναι η τέλεια δικαιολογία, για να μην αναλύεις τη δική σου”.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ