ΜΚΟ και Στυλιανίδης - Πρωτοβουλία σκοπιμότητας

ΜΚΟ και Στυλιανίδης - Πρωτοβουλία σκοπιμότητας

Στο πλαίσιο του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και της «επιβεβαίωσης» της ηθικής υποδομής της κυβέρνησης, εστάλη στη Βουλή δικογραφία για τις ΜΚΟ και την χρηματοδότησή τους, που αφορά τον επί υπουργίας Καραμανλή, υφυπουργό των Εξωτερικών – με υπουργό την κ. Ντόρα Μπακογιάννη- Ευριπίδη Στυλιανίδη. Με τη δικογραφία αυτή καλείται η Βουλή να διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις του κ. Στυλιανίδη σε χρηματοδότηση ΜΚΟ, όταν ήταν ο μόνος αρμόδιος υφυπουργός που:

- Καθιέρωσε αυστηρό πλαίσιο ελέγχου που υποχρέωνε τις ΜΚΟ να υπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς που προβλέπονται από τον ΟΗΕ , τον ΟΟΣΑ προωθώντας φυσικά και τα εθνικά συμφέροντα ( Σχολεία στη Β.Ήπειρο, εκλογή Ελλάδας σε διεθνείς Οργανισμούς Σ. Α. ΟΗΕ κλπ)
- Επέβαλε την υποχρέωση οι πιστοποιημένες ΜΚΟ να καταβάλουν επιταγή καλής εκτέλεσης από ελληνική Τράπεζα για το έργο που αναλάμβαναν στο αντίστοιχο ποσό για το οποίο ζητούσαν χρηματοδότηση, ώστε το Δημόσιο να είναι πληρως κατοχυρωμένο.
- Καθιέρωσε την υποχρέωση διαχειριστικών ελέγχων από τις διπλωματικές αρχές ή από τις αρχές της χώρας που θα επωφελείτο από τη συγκεκριμένη δράση της ΜΚΟ.

Προκάλεσε διαχειριστικό έλεγχο της ΥΔΑΣ, από τον ΟΟΣΑ, στο Παρίσι, όπου το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απέσπασε τα εύσημα για τη λειτουργία και την έκθεση πεπραγμένων.

Καθιέρωσε την πλήρη ενημέρωση της Βουλής για όλες τις ΜΚΟ, τις χρηματοδοτήσεις τους και τις δράσεις τους ανά χώρα.

Για την Ελλάδα όλα αυτά ήταν μια διεθνής της υποχρέωση, που πηγάζει από την ιδιότητα της ως μέλους της ΕΕ, του ΟΗΕ και του Ο.Ο.Σ.Α.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ