Τσακαλώτος: Tο αφορολόγητο αναμένεται να κλείσει κάτω από τα 6.000 ευρώ

Τσακαλώτος: Tο αφορολόγητο αναμένεται να κλείσει κάτω από τα 6.000 ευρώ

Ενημέρωση εφ όλης της ύλης για την πορεία της διαπραγμάτευσης σχετικά με τα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα που αναμένεται να ψηφιστούν και τα περίφημα «αντίμετρα» έκαναν οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών Εφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων έπειτα από πρωτοβουλία και σχετικό αίτημα του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου ο οποίος έχει ζητήσει ανάλογη ενημέρωση και για την ΔΕΗ από τον Γιώργο Σταθάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος επιβεβαίωσε ότι το αφορολόγητο αναμένεται να κλείσει κάπου ανάμεσα στις 5.900 και τις 6.000. Η πλευρά της κυβέρνησης εκτιμά ότι το SLA θα είναι έτοιμο στις 7 Απριλίου καθώς τα περισσότερα θέματα έχουν κλειδώσει, έχουν μείνει ωστόσο ανοικτά κάποια θέματα που αφορούν τη ΔΕΗ.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη στους βουλευτές των ΑΝΕΛ ότι στο θέμα των αντιμέτρων έχει κλειδώσει η μείωση φόρου εισοδήματος από το 22% στο 20%, αλλά και η μείωση φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως έχει κλειδώσει στο πλαίσιο των αντιμέτρων και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 200 εκ. Ευρώ, αλλά και η εφαρμογή μιας σειράς κοινωνικών προγραμμάτων.

Το «τσεκούρι» στις συντάξεις θα αφορά περίπου 900.000 συνταξιούχους από σύνολο 2,5 εκατομμυρίων.

Συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες μειώσεις αφορούν τις συντάξεις των ασφαλισμένων του πρώην ΤΕΒΕ, ακολουθούν οι συντάξεις του Δημοσίου και τέλος του ΙΚΑ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ