Στο Eurogroup η πορεία αξιολόγησης της Ελλάδας

Ενημέρωση για την πορεία αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να παράσχουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, κατά τη διάρκεια του σημερινού Eurogroup.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να ενημερώσουν τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και στα απαιτούμενα δημοσιονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με πηγές του Eurogroup άλλωστε, η υλοποίηση των ανωτέρω μεταρρυθμίσεων θα επιτρέψει την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης - γεγονός που θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προόδου.

Χθες, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ν», ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, υπογράμμισε την ανάγκη μεγαλύτερης σαφήνειας ως προς το συνταξιοδοτικό σύστημα και τα δημοσιονομικά μέτρα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι θεσμοί ζητούν την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, ενώ χαιρέτισε τις «ειλικρινείς», όπως τις χαρακτήρισε, συζητήσεις μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης.

Η συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία θα δώσει το «παρών» και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είναι προγραμματισμένη για τις 13.30 ώρα Βρυξελλών (14.30 ώρα Ελλάδας).

Εκτός της Ελλάδας, στο επίκεντρο αναμένεται να τεθεί η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν για τις οικονομικές προβλέψεις του Χειμώνα, η εν εξελίξει παγκόσμια αναταραχή και η - εκτός μνημονίου - πορεία της Πορτογαλίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ