Ρώμη- Βρυξέλλες: Τους χωρίζουν 3 δισ. ευρώ

Ρώμη- Βρυξέλλες: Τους χωρίζουν 3 δισ. ευρώ

Παρά το σημαντικό βήμα που έγινε με την συμφωνία στους κόλπους της ιταλικής κυβέρνησης επί ενός νέου σχεδίου για τον προϋπολογισμό, αλλά και την γενικότερη αίσθηση πως η Κομισιόν δεν θα θελήσει να εντείνει την πίεση στην Ιταλία μετά και τις εξελίξεις στη Γαλλία, τα ιταλικά μέσα μεταδίδουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει απόσταση ανάμεσα στη Ρώμη και τις Βρυξέλλες.


Αυτή φέρεται ειδικότερα να προσεγγίζει τα 3 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το ύψος των έξτρα μέτρων, που φέρεται να ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να δώσει το πράσινο φως στον προϋπολογισμό και να αποφύγει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ τις κυρώσεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες είδαν το φως μετά την έκτακτη συνάντηση που είχαν αργά χθες το βράδυ ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε και ο υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία. Οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις, αφού το αναθεωρημένο σχέδιο του προϋπολογισμού θα πρέπει να κατατεθεί άμεσα στα δύο σώματα του ιταλικού Κοινοβουλίου και να λάβει την έγκρισή τους έως τα τέλη του έτους.

Ενδεχόμενη αποτυχία να τηρηθεί η προθεσμία θα ήταν μία πολιτική ήττα για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και θα δημιουργούσε πρόσθετα εμπόδια στην προσπάθεια για έναν συμβιβασμό με τις Βρυξέλλες.

Στον απόηχο των ειδήσεων, τα ιταλικά ομόλογα βρέθηκαν προσωρινά υπό ελαφρά πίεση, με την απόδοση του 10ετους να σκαρφαλώνει στο 2,99% έναντι κλεισίματος στο 2,96% χθες. Στη συνέχεια υποχώρησε και πάλι στο 2,95%.

Από την πλευρά της η Κομισιόν διαβεβαιώνει ότι επιθυμεί και εκείνη λύση, με τον Πιέρ Μοσκοβισί να υπογραμμίζει μάλιστα ότι εργάζεται νυχθημερόν προκειμένου η Ιταλία να αποφύγει τις κυρώσεις.

Πηγή: Bloomberg

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ