Κρίσιμη συνάντηση του Ζάεφ με τους πολιτικούς αρχηγούς στο φόντο του δημοψηφίσματος

Κρίσιμη συνάντηση του Ζάεφ με τους πολιτικούς αρχηγούς στο φόντο του δημοψηφίσματος

Συνάντηση με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Σκοπίων θα έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του δημοψηφίσματος.

Στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι τρέχουσες σημαντικές πολιτικές εξελίξεις μετά την συμφωνία των Πρεσπών και την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ προς την ΠΓΔΜ επιβάλλει την ανάγκη να διευρυνθεί το θεσμικό πλαίσιο των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών πέραν του σχήματος του «1+1» και ως εκ τούτου καλούνται όλοι να παραστούν στην αποψινή συνάντηση.

Τη στήριξή του στις προσπάθειες του Ζάεφ για ευρύτερες συναινέσεις εξέφρασε ο αρμόδιος Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν: «Ας αρχίσουμε την δουλειά, έχετε ένα ραντεβού με την ιστορία. Έτσι, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Είμαστε μόνο στην αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού» είπε ο Επίτροπος, ο οποίος απευθύνθηκε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στα Σκόπια.

«Έχετε μια μοναδική ευκαιρία να ενώσετε όλες τις διαφορετικές δυνάμεις στην κοινωνία και να κάνετε τη διαφορά προς το καλύτερο. Υπάρχει μια σειρά προκλήσεων μπροστά μας, γι 'αυτό σας παροτρύνω να είστε συγκεντρωμένοι και ενωμένοι» κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ