Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας – Αποκάλυψη-βόμβα από βασιλικό αναλυτή

Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας – Αποκάλυψη-βόμβα από βασιλικό αναλυτή

Η ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον ότι έχει καρκίνο σόκαρε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η είδηση ήρθε λίγες εβδομάδες αφού έγινε γνωστό ότι πάσχει από καρκίνο και ο Βασιλιάς Κάρολος.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό από ποια μορφή καρκίνου πάσχει. Το Παλάτι δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει νέος γύρος εικασιών.

Ο δημοσιογράφος Marc Roche, που έχει έδρα το Λονδίνο και ειδικεύεται στα θέματα της βασιλικής οικογένειας παραχώρησε συνέντευξη στο Gala και αναφέρθηκε στη μορφή του καρκίνου, από την οποία πάσχει η Κέιτ Μίντλετον, επικαλούμενος καλά πληροφορημένη πηγή. «Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, όλα δείχνουν ότι υποβλήθηκε σε υστερεκτομή και ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου. Όπως εξήγησε, η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία, η οποία μπορεί να γίνεται στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει στο νοσοκομείο», είπε.

Ερωτηθείς πότε θα επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντά της, ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επικοινωνία για την κατάσταση της υγείας της.

«Δεν θα είναι το Πάσχα όπως είχε ανακοινωθεί. Μιλάμε μάλλον για Ιούνιο/Ιούλιο, ίσως στους βασιλικούς αγώνες στο Ascot. Γνωρίζοντας την ανησυχία της να δείχνει πάντα στα καλύτερά της, θα επιστρέψει όταν αναρρώσει πλήρως. Ένα είναι σίγουρο: δεν πρέπει να περιμένουμε νέα δήλωση. Δεν θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της», αναφέρει ο Marc Roche, συγγραφέας του βιβλίου The Borgias in Buckingham, που εκδόθηκε το 2022.

Ποιοι γνώριζαν για τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον

Η Κέιτ Μίντλετον, που ήταν πάντα επιφυλακτική για τις διαρροές στον Τύπο, είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε καρκίνο σε κάποιους πολύ στενούς της φίλους, όμως υπάρχουν και κάποιοι που δεν το γνώριζαν παρότι βρίσκονται πολύ κοντά της.

«Ήταν τρομερό σοκ», είπε κάποιος στο PEOPLE. «Ο κύκλος όσων το γνώριζαν ήταν πολύ στενός» προσθέτει ένας πρώην βοηθός του παλατιού.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε δώσει από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα στην υγεία και την ευημερία της, αλλά δεν ήταν σε πλήρη απομόνωση. Τόσο αυτή όσο και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, έχουν εμφανιστεί σε αθλητικές εκδηλώσεις και μαθήματα των παιδιών τους τις τελευταίες εβδομάδες. Στις 16 Μαρτίου, το ζευγάρι φωτογραφήθηκε να τρέχει μαζί στο Windsor’s Farm Shop.

«Το να διασκεδάζουν μαζί όταν μπορούν είναι πολύ σημαντικό», λέει ένας οικογενειακός φίλος. «Αισθάνεται υποστήριξη. Δεν νιώθει καθόλου απομονωμένη».

Οι γονείς της Κέιτ, η Κάρολ και ο Μάικλ Μίντλετον, ήταν μια πρόσθετη πηγή βοήθειας. Τα μικρότερα αδέλφια της Κέιτ, η Πίπα και ο Τζέιμς, μαζί με τις οικογένειές τους, επίσης βρίσκονται στο πλευρό της. Σε μια συγκινητική δήλωση συνοδευόμενη από μια φωτογραφία του ίδιου και της Κέιτ ως παιδιά, ο Τζέιμς έγραψε στο Instagram: “Με τα χρόνια, έχουμε ανέβει πολλά βουνά μαζί. Ως οικογένεια θα ανέβουμε και αυτό μαζί σας.”

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα αφού ο Τζορτζ, η Σάρλοτ και ο Λούις επιστρέψουν στο Lambrook School στις 17 Απριλίου και η Κέιτ, η οποία θα παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της θεραπείας της, μπορεί να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις όταν νιώσει έτοιμη. Ωστόσο, πηγές του παλατιού λένε στο PEOPLE ότι αυτό δεν θα σηματοδοτούσε απαραίτητα μια επιστροφή στα βασιλικά καθήκοντα και ότι αυτή η απόφαση θα εξαρτηθεί από τις συμβουλές των γιατρών. Προς το παρόν, η εστίασή της είναι στην πλήρη ανάρρωσή της, με την οικογένειά της να είναι δίπλα της για να τη στηρίξει.

«Έχει την εσωτερική δύναμη, την υποστήριξη του συζύγου της και της εξαιρετικής οικογένειάς της, ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί σε ό,τι είναι σημαντικό και είναι η πηγή της δύναμη της», λέει η Ailsa Anderson, πρώην σύμβουλος της βασίλισσας Ελισάβετ.

9 ερωτήσεις και απαντήσεις για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον

Η βρετανική εφημερίδα Express αναφέρεται σε όλα όσα είπε το Παλάτι του Κένσινγκτον μετά την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον και δίνει απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα για την υγεία της πριγκίπισσας.

Τι είδους καρκίνο έχει η Κέιτ Μίντλετον;
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν αποκάλυψε τι είδους καρκίνο έχει ή σε ποιο στάδιο είναι η ασθένεια της. Το Παλάτι ανέφερε ότι αυτές οι πληροφορίες θα παραμείνουν ιδιωτικές.

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε: «Δεν θα μοιραστούμε περαιτέρω ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες. «Η πριγκίπισσα έχει δικαίωμα στο ιατρικό απόρρητο, όπως όλοι μας».

Πότε έμαθε η πριγκίπισσα της Ουαλίας για τη διάγνωσή της;
Η Κέιτ Μίντλετον δήλωσε ότι μετά την επέμβαση στην κοιλιά της στις 16 Ιανουαρίου, η κατάστασή της θεωρήθηκε ότι δεν ήταν καρκινική. Ωστόσο αργότερα οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπήρχε καρκίνος. Παρόλα αυτά δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία της διάγνωσης της.

Σύμφωνα με το παλάτι του Κένσινγκτον, η πριγκίπισσα έμαθε ότι είχε καρκίνο μόλις «ολοκληρώθηκαν οι μετεγχειρητικές εξετάσεις και εξετάστηκαν τα αποτελέσματα». Θεωρείται ότι ξεκίνησε τη θεραπεία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Τι θεραπεία κάνει η Κέιτ Μίντλετον;
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας δήλωσε στο βίντεο ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία. Αργότερα ένας εκπρόσωπος του Παλατιού του Κένσινγκτον δήλωσε: «Η πριγκίπισσα βρίσκεται τώρα σε πορεία ανάρρωσης έχοντας ξεκινήσει μια προληπτική χημειοθεραπεία στα τέλη Φεβρουαρίου».

Το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν σχολιάζει την διάρκεια της θεραπείας ούτε πόσο συχνά υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία η πριγκίπισσα ή που λαμβάνει την θεραπεία.

Τι είναι η προληπτική χημειοθεραπεία;
Η Κέιτ Μίντλετον ανέφερε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της ότι τώρα υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Η θεραπεία, γνωστή και ως επικουρική χημειοθεραπεία, χρησιμοποιεί φάρμακα για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα που παραμένουν στο σώμα μετά την πρωτογενή θεραπεία του καρκίνου, όπως η χειρουργική επέμβαση.

Τα κύτταρα μπορεί να εγκατασταθούν σε άλλα μέρη του σώματος και να εξελιχθούν σε νέους όγκους. Αυτά ονομάζονται δευτερογενείς καρκίνοι ή μεταστάσεις.

Η επικουρική θεραπεία θεωρείται ότι μειώνει τις πιθανότητες επανεμφάνισης του καρκίνου στο μέλλον. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία, στοχευμένη θεραπεία ή βιολογική θεραπεία, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου (ΗΠΑ).

Γιατί η ανακοίνωση έγινε την Παρασκευή;
Στα βρετανικά ΜΜΕ έγινε αντιληπτό ότι η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επέλεξαν να αποκαλύψουν τα νέα την περασμένη Παρασκευή, καθώς θεώρησαν ότι είχαν αρκετό χρόνο για να επεξεργαστούν τα νέα ως οικογένεια. Επίσης πλέον η πριγκίπισσα φαίνεται ότι είχε αρχίσει να αποδέχεται την κατάσταση της υγείας της και να υποβάλλεται σε θεραπεία.

Είναι επίσης κατανοητό ότι το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει την ανακοίνωση τότε, καθώς ήταν η αρχή των διακοπών του Πάσχα και τα παιδιά τους είχαν σταματήσει το σχολείο.

Το Παλάτι δήλωσε: «Η πριγκίπισσα θέλησε να μοιραστεί αυτή την πληροφορία όταν εκείνη και ο πρίγκιπας θεώρησαν ότι ήταν σωστό γι’ αυτούς ως οικογένεια».

Η Κέιτ Μίντλετον κάνει θεραπεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) ή έχει ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη;
Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η Κέιτ Μίντλετον υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα στο ιδιωτικό νοσοκομείο που ονομάζεται Κλινική του Λονδίνου το Παλάτι δεν έχει επιβεβαιώσει πού υποβάλλεται σε θεραπεία και δεν θα μοιραστεί τέτοιες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, γίνεται κατανοητό ότι η ιατρική της ομάδα πιθανότατα θα εξετάσει διάφορους παράγοντες σχετικά με την υγειονομική της περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων στους άλλους ασθενείς, την ιδιωτική ζωή και την ασφάλεια.

Πότε θα επιστρέψει η Κέιτ Μίντλετον στη δημόσια ζωή;
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας δήλωσε στο βίντεο ότι θα επιστρέψει μόλις μπορέσει, αλλά προς το παρόν επικεντρώνεται στην πλήρη ανάρρωσή της.

«Η δουλειά μου πάντα μου έδινε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν θα είμαι σε θέση, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάρρωσή μου», ανέφερε η Κέιτ Μίντλετον.

Αργότερα, εκπρόσωπος του Παλατιού επιβεβαίωσε: «Η πριγκίπισσα θα επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά της όταν θα έχει την άδεια να το κάνει από την ιατρική της ομάδα. Είναι σε καλή διάθεση και επικεντρώνεται στην πλήρη ανάρρωσή της».

Πότε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα ξεκινήσει να έχει πλήρη βασιλικά καθήκοντα;
Το παλάτι του Κένσινγκτον δήλωσε ότι ο διάδοχος του θρόνου θα συνεχίσει να ισορροπεί μεταξύ της υποστήριξης της οικογένειάς του και της άσκησης των βασιλικών του καθηκόντων, όπως κάνει από τις αρχές του έτους.

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε: «Ο πρίγκιπας θα συνεχίσει να ισορροπεί μεταξύ της υποστήριξης της συζύγου και της οικογένειάς του και της διατήρησης των επίσημων καθηκόντων του, όπως κάνει από την αρχή του έτους».

Προς το παρόν παίρνει άδεια κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα για να περάσει χρόνο με την οικογένειά του και πρόκειται να επιστρέψει στα καθήκοντά του από τις 17 Απριλίου, όταν τα παιδιά του γυρίσουν στο σχολείο.

Πότε θα υπάρξει νέα ενημέρωση από το Παλάτι;
Ένας εκπρόσωπος δήλωσε: «Οι Βασιλικές Υψηλότητες τους κατανοούν το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει αυτή η ενημέρωση και είναι ευγνώμονες για την υποστήριξη του κοινού που έχουν λάβει καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

«Το Παλάτι του Κένσινγκτον θα παράσχει πληροφορίες, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή και η πριγκίπισσα είναι σε θέση να ξαναρχίσει την εργασία και τα καθήκοντά της. Εν τω μεταξύ, θα παρακαλούσαμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειας», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ