DW: Επιστρέφει ο κορωνοϊός στη Γερμανία; -«Η κατάσταση είναι σταθερή, αλλά...»

DW: Επιστρέφει ο κορωνοϊός στη Γερμανία; -«Η κατάσταση είναι σταθερή, αλλά...»

Είναι Σεπτέμβριος του 2021, στη Γερμανία όταν ξεκινούν οι πρώτοι «ενισχυτικοί» εμβολιασμοί κατά του Covid-19.

Όπως γράφει η DW «πολλοί μαθητές κάθονται στην τάξη φορώντας μάσκες FFP2 και ελέγχονται καθημερινά για τον ιό. Ένα χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2022, το καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη χρήση μάσκας σε πτήσεις».

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η πανδημία τερματίζεται και επισήμως. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) την κήρυξε λήξαν. Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή και οι διαφωνίες στη γερμανική κυβέρνηση έχουν αντικαταστήσει εδώ και καιρό τον κορωνοϊό στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ωστόσο, ορισμένοι Γερμανοί ανησυχούν επειδή ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

«Η κατάσταση είναι σταθερή», αλλά...

Δεν υπάρχει - ακόμα – κανένας λόγος ανησυχίας, λέει ο καθηγητής Στέφαν Κλόυγκε, Διευθυντής της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hamburg-Eppendorf: «Αυτή τη στιγμή περιθάλπουμε 182 ασθενείς με κορωνοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας στην Γερμανία, οι μισοί από αυτούς λόγω πνευμονίας από τον κορωνοϊό. Αυτό είναι το 1% όλων των ασθενών στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Είναι μια πολύ σταθερή κατάσταση, ακόμα κι αν έχουμε παρατηρήσει περισσότερες λοιμώξεις στο προσωπικό και τους ασθενείς τις τελευταίες εβδομάδες». Αλλά η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων στα νοσοκομεία θα μπορούσε να γίνει πρόβλημα, ειδικά το χειμώνα, πιστεύει ο Κλούγκε.

Πηγή: DW

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ