Βρετανία: Κινήσεις για αντικατάσταση Μέι σε πρωθυπουργία και ηγεσία Συντηρητικών;

Βρετανία: Κινήσεις για αντικατάσταση Μέι σε πρωθυπουργία και ηγεσία Συντηρητικών;

Περί τα 40 μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου φέρονται να είναι έτοιμα να υπογράψουν επιστολή άρσης εμπιστοσύνης από το πρόσωπό της Τερέζα Μέι, εκκινώντας διαδικασία αντικατάστασής της στην πρωθυπουργία και στην ηγεσία του κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Εάν οι 40 γίνουν 48, συμπληρώνεται ο αναγκαίος αριθμός για την έναρξη διαδικασίας εκλογής νέου αρχηγού, που μπορεί να οδηγήσει την κ. Μέι στην έξοδο από την Ντάουνινγκ Στριτ και στην αντικατάστασή της από έτερο στέλεχος των Συντηρητικών.
Η αμφισβήτηση της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου από το ίδιο της το κόμμα έχει αρχίσει μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, όταν οι Συντηρητικοί, που τις προκήρυξαν για να «σαρώσουν» τους κεντροαριστερούς Εργατικούς και να λάβουν νέα καθαρή εντολή διακυβέρνησης εν όψει Brexit, βρέθηκαν να χάνουν την αυτοδυναμία και να εξαρτώνται από τη στήριξη του δεξιού, προτεσταντικού βορειοϊρλανδικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι εσωτερικά διχασμένη και όσον αφορά τη μορφή του Brexit, με άλλους να προκρίνουν μια ήπια εκδοχή, με διατήρηση δεσμών και υποχρεώσεων έναντι των Βρυξελλών και άλλους να τάσσονται υπέρ του «σκληρού» Brexit, ακόμη και χωρίς συμφωνία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση Μέι έχασε δύο υπουργούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τον υπουργό Άμυνας Μάικλ Φάλον να παραιτείται λόγω σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης και την υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης Πρίτι Πάτελ να παραιτείται όταν έγινε γνωστό ότι είχε μυστικές συναντήσεις με ανώτατους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

naftemporiki.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ