Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σήμερα -Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σήμερα -Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Η συννεφιά, οι βροχές και οι καταιγίδες αποτελούν το σημερινό σκηνικό του καιρού σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Για σήμερα Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στη νότια χώρα, καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί από τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές, ενώ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί και στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί. Θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ μόνο στα νότια τμήματα του Αιγαίου έως το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 05 έως 16 με 18 βαθμούς ενώ στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή σήμερα Δευτέρα (11/12)

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Έως και τις πρωινές ώρες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα θαλάσσια-παράκτια και στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στη συνέχεια γενικά αίθριος και από το βράδυ τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειροσ, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Έως τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στη συνέχεια σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Ανατολικοί βόρειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 και τοπικά στα νότια 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους έντονες στην ανατολική Πελοπόννησο έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 στα νότια έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στα ανατολικά τμήματα έως και τις πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός στις Κυκλάδες θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές έως και τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα τοπικά έντονες έως και τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νοτιότερα νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Καιρός: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στις Σποράδες και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού από το Meteo
Σύμφωνα με το Meteo, για σήμερα Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου αναμένονται βροχές και καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση του καιρού. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές οι οποίες από τις πρώτες πρωινές ώρες θα περιοριστούν σταδιακά στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και έως το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις δυτικές και νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως το πρωί στην Πίνδο, στα ορεινά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη -1 έως 11, στη Θεσσαλία από 3 έως 12, στην Ήπειρο από 3 έως 14, στη Δυτική Στερεά από 6 έως 14, στην υπόλοιπη Στερεά από 3 έως 13, στην Πελοπόννησο από 3 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 14 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 16, στις Κυκλάδες από 8 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 14 και στην Κρήτη από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, πλην της Κρήτης, αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως σταδιακά από το απόγευμα έως το βράδυ θα γίνουν νοτιοδυτικοί έως 3 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα δυτικά 5 έως 7 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Η πρόβλεψη για την Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική αναμένονται βροχές με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων έως το πρωί. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις ίδιες ώρες στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως προς το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ