Καιρός: Ανεβαίνει στους 35 το θερμόμετρο στη χώρα - Πιθανή μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Καιρός: Ανεβαίνει στους 35 το θερμόμετρο στη χώρα - Πιθανή μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Το πρώτο κύμα καύσωνα στην Ελλάδα είναι προ των πυλών, με τον καιρό σήμερα να είναι και πάλι καλοκαιρινός.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει ως τους 35 βαθμούς στη χώρα, αλλά από αύριο, η άνοδος θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και θα φτάσει σε ορισμένες περιοχές ως και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος και αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι ευνοούν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4, από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ