Βestseller στην Κίνα έγινε ο επιστημονικός τόμος στον οποίο συνέβαλε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Βestseller στην Κίνα έγινε ο επιστημονικός τόμος στον οποίο συνέβαλε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Ο συλλογικός δοκιμιακός τόμος, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο με τίτλο “Οι Δρόμοι του Μεταξιού: Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον” (China Social Sciences, 2023), έχει αναδειχθεί πρώτος σε πωλήσεις (China Bestsellers), στον κατάλογο που δημοσίευσε η επίσημη αρχή the Government General Office of News, Broadcast and TV για τον μήνα Οκτώβριο.

Τον τόμο επιμελήθηκαν ο Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστας Γουλιάμος μαζί με τον Καθηγητή και Πρόεδρο της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (CASS) GaoXiang. Στο συλλογικό τόμο συνέβαλαν με επιστημονικά άρθρα διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές από την Κίνα και την Ευρώπη. Από Ελληνικής και Κυπριακής πλευράς σημαντική είναι η συνεισφορά των επιστημονικών άρθρων του Αναπληρωτή Καθηγητή στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υπουργού Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς και του Καθηγητού Χρήστου Κασιμέρη, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

kina bestseller

Η πρώτη θέση που κατέχει ο τόμος “Οι Δρόμοι του Μεταξιού: Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον” στα ευπώλητα βιβλία της Κίνας (China Bestsellers), αντανακλά το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού για διεθνείς συνεργασίες με επίκεντρο τον πολιτισμό, τις επιστήμες και την ιστορία. Γενικά, η 1η θέση σε μια ιστορική χώρα τέτοιου μεγέθους, δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη συλλογική συνεργασία Ελλήνων και Κινέζων ακαδημαϊκών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος συλλογικός τόμος ήταν μεταξύ των βιβλίων που διανεμήθηκαν κατά τη διάρκεια του “The Third Belt and Road Forum for International Cooperation” που διεξήχθη τον περασμένο μήνα στο Πεκίνο στο οποίο συμμετείχαν -προσκεκλημένοι του Προέδρου της Κίνας Xi Jinping- ηγέτες πολλών κρατών, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών António Guterres που μίλησε στο επίσημο άνοιγμα των εργασιών του 3ου διεθνούς φόρουμ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ