Εύβοια: Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Κάρυστο -Απειλεί τα γύρω χωριά [βίντεο]
Φωτογραφία: evima.gr

Εύβοια: Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Κάρυστο -Απειλεί τα γύρω χωριά [βίντεο]

Μία πραγματική μάχη δίνουν την τελευταία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη στην Κάρυστο της Εύβοιας.

Αστυνομικοί αλλά και κάτοικοι της Καρύστου έχουν συνταχθεί στην προσπάθεια των πυροσβεστών να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς, καθώς οι ισχυροί άνεμοι της αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση και την επεκτείνουν ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, δεν έχουν υπάρξει ζημιές σε σπίτια παρά μόνο σε στάβλους και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα.

Φωτιά στην Κάρυστο Ευβοίας: Τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να επιχειρήσουν λόγω των έντονων ανέμων

Τα εναέρια μέσα που από πολύ νωρίς έφτασαν για να συνδράμουν στον περιορισμό της φωτιάς ήταν αδύνατο να επιχειρήσουν ρίψεις νερού λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ οι κάτοικοι των χωριών Αμυγδαλιά και Πρινιά έχουν εκκενώσει τα χωριά. Με τη βοήθεια των πυροσβεστών της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής και κατευθύνονται προς την Κάρυστο.

«Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη. Μιλάμε για καταστροφή. Απειλούνται σπίτια, στάβλοι και ζώα. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη», ανέφερε ο πρόεδρος της Αμυγδαλιάς, Παναγιώτης Χουντάσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Γιώργος Κελαϊδίτης, αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ τόνισε ότι η νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη, λόγω της έκτασης του μετώπου και την συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων.

Σημειώνεται ότι τη «μάχη» με τις φλόγες δίνουν περιορισμένες πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς αναμένονται ενισχύσεις από όλη την Εύβοια και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα του Δήμου Κάρυστου και της Περιφέρειας Στερεάς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ