GP Mονακό 2014 – Ελεύθερες Δοκιμές 1-2: Η ώρα των πρωταθλητών

f1-ferrari

Στον F. Alonso ανήκει ο ταχύτερος γύρος της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών του GP Μονακό. Νωρίτερα, η βροχή επέβαλε τη χρήση των ενδιάμεσων ελαστικών της Pirelli

Δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές πρωταγωνίστησαν στις δύο περιόδους των ελεύθερων δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στους δρόμους του πριγκιπάτου του Μονακό.

Στην πρώτη περίοδο, ο L. Hamilton κατάφερε αφήσει πίσω του για πολλοστή φορά τον N. Rosberg, έστω και αν η διαφορά ανάμεσα στους ταχύτερους γύρους των δύο οδηγών της Mercedes AMG Petronas ήταν μόλις 0,032 δευτερόλεπτα.

Πολύ κοντά στους χρόνους των L. Hamilton και N. Rosberg κινήθηκε o D. Ricciardo, ενώ έκπληξη μπορεί να θεωρήσει κανείς και το γεγονός ότι ο τέταρτος καλύτερος χρόνος της πρώτης περιόδου σημειώθηκε από μια Ferrari και ειδικότερα από την F14 T του F. Alonso.

Ο Ισπανός βρέθηκε σε καλή μέρα, καθώς λίγες ώρες αργότερα ήταν εκείνος που βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών.

Η βροχή νωρίτερα επέβαλε τη χρήση των ενδιάμεσων ελαστικών, ωστόσο, όσο η ώρα περνούσε η άσφαλτος στους δρόμους του Μονακό στέγνωνε, με αποτέλεσμα οι τελευταίες προσπάθειες των πιλότων να πραγματοποιηθούν με την super soft γόμα της Pirelli.

Άτυχος στάθηκε και πάλι ο K. Raikonnen, ο οποίος εγκατέλειψε τις προσπάθειες του έχοντας συμπληρώσει μόλις τέσσερις γύρους, εξαιτίας προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Πίσω από τον F. Alonso, στην κατάταξη της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών, ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του ο L. Hamilton, ενώ στην τρίτη θέση αναρριχήθηκε ο S. Vettel, αφήνοντας τέταρτο τον J. Vergne με το μονοθέσιο της Toro Rosso.

H συνέχεια θα δοθεί το πρωί του Σαββάτου με την τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, η οποία θα οδηγήσει στις κατατακτήριες δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

ΠΗΓΗ: auto.in.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ