Πώς ξέφυγαν τα άλογα του «βασιλιά» και έτρεχαν αλαφιασμένα στο Λονδίνο -Σε σοβαρή κατάσταση τα δύο από αυτά
Φωτογραφία: Youtube

Πώς ξέφυγαν τα άλογα του «βασιλιά» και έτρεχαν αλαφιασμένα στο Λονδίνο -Σε σοβαρή κατάσταση τα δύο από αυτά

Δύο από τα άλογα του βρετανικού στρατού, που απέδρασαν χθες, το πρωί στο κέντρο του Λονδίνου προκαλώντας αναστάτωση και τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους, βρίσκονται σήμερα σε «σοβαρή κατάσταση», ανέφερε βρετανός υφυπουργός.

«Ήταν πέντε άλογα και πιάστηκαν όλα. Τρία απ' αυτά είναι καλά, δύο βρίσκονται δυστυχώς σε σοβαρή κατάσταση την οποία παρακολουθούμε», δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Τζέιμς Κάρτλιτζ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Τα άλογα αυτά ονομάζονται Βίντα και Κουάκερ.

Λονδίνο: Τα άλογα τρόμαξαν από πτώση μπετόν

Όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το επεισόδιο σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, όχι μακριά από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στη διάρκεια εξόδου μιας ομάδας επτά αλόγων του Ιππικού του Βασιλικού Οίκου (Household Cavalry), επίλεκτης μονάδας η οποία εξασφαλίζει κυρίως την προστασία της βασιλικής οικογένειας και συμμετέχει στις διάφορες τελετές.

Σύμφωνα με το στρατό, τα ζώα τρόμαξαν από την πτώση ενός κομματιού μπετόν που μετέφερε γερανός και πέντε απ' αυτά έφυγαν καλπάζοντας, ρίχνοντας στο έδαφος τέσσερις ιππείς, τρεις από τους οποίους τραυματίσθηκαν. Η ζωή τους δεν κινδυνεύει, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Έκπληκτοι οι Λονδρέζοι είδαν στη συνέχεια τα άλογα να καλπάζουν ξέφρενα, το ένα γεμάτο αίματα, στις λεωφόρους της πρωτεύουσας, προσπερνώντας τους αυτοκινητιστές, πέφτοντας πάνω σε ταξί και λεωφορεία και τρομάζοντας τους ποδηλάτες.

Ένας οδηγός ταξί αφηγήθηκε στο κανάλι LBC ότι αισθάνθηκε ένα δυνατό χτύπημα ενώ καθόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, στη συνέχεια είδε «τρία ή τέσσερα άλογα» να απομακρύνονται καλπάζοντας, αφήνοντας το αυτοκίνητό του στραπατσαρισμένο, με λεκέδες αίματος και με τους υαλοπίνακες σπασμένους.

Το ένα τραυματισμένο άλογο είχε ιστορικό ασταθούς συμπεριφοράς

Μια πηγή του στρατού δήλωσε στη Sun ότι το λευκό άλογο που ήταν βουτηγμένο στο αίμα, ο Vida, ήταν «ζωηρό» και είχε ιστορικό ανάλογων εκρήξεων φόβου.

Το συγκεκριμένο άλογο φέρεται να κλώτσησε έναν στρατιώτη στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της στέψης του βασιλιά Καρόλου, μεταφέρει η Daily Mail.

Οι θεατές χθες δήλωσαν ότι ένας από τους στρατιώτες του Ιππικού έμεινε «ουρλιάζοντας από τον πόνο» αφού πετάχτηκε από το άλογό του όταν αυτό χτύπησε ένα αυτοκίνητο δίπλα στο ξενοδοχείο Clermont στην οδό Μπάκιχγαμ.

«Εξαιρετικά απίθανο» να επαναληφθούν τέτοια γεγονότα

Μερικά φημισμένα συντάγματα ιππικού του στρατού έχουν τους στάβλους τους μέσα στη βρετανική πρωτεύουσα και βλέπει κανείς τακτικά άλογα γύρω από κυβερνητικά κτίρια του Γουάιτχολ, των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και κοντά στο Χάιντ Παρκ.

Οι ιππείς αυτοί συμμετέχουν στην παρέλαση των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη, που οργανώνεται παραδοσιακά τον Ιούνιο, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον Κάρτλιτζ, είναι «εξαιρετικά απίθανο» να επαναληφθούν τέτοια γεγονότα, καθώς ο στρατός εκπαιδεύεται καθημερινά χωρίς επεισόδια στο κέντρο του Λονδίνου με σχεδόν 150 άλογα.

Όμως μετά το συμβάν αυτό, ενώσεις για την προστασία των ζώων κάλεσαν τις στρατιωτικές δυνάμεις να σταματήσουν να χρησιμοποιούν άλογα για τις παρελάσεις, υπογραμμίζοντας, όπως η βρετανική μη κυβερνητική οργάνωση Animal Justice Project στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, πως «τα άλογα δεν μας ανήκουν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ