Σπουδαία ανακάλυψη στην Ανταρκτική: Εντοπίστηκε νέα αποκία αυτοκρατορικών πιγκουίνων

Σπουδαία ανακάλυψη στην Ανταρκτική: Εντοπίστηκε νέα αποκία αυτοκρατορικών πιγκουίνων

Μια νέα αποικία αυτοκρατορικών πιγκουίνων εντοπίστηκε στην Ανταρκτική, χάρη σε δορυφορικές εικόνες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Βρετανοί επιστήμονες.

Πρόκειται για ένα είδος πιγκουίνων που απειλείται ιδιαίτερα.

Η ομάδα έρευνας εντόπισε αυτήν την αποικία των 500 πιγκουίνων, χάρη στις σκούρες κηλίδες που αφήνουν τα περιττώματα των ζώων πάνω στον πάγο, οι οποίες ήταν εμφανείς σε δορυφορικές εικόνες, όπως εξήγησε η British Antarctic Survey, ένας βρετανικός οργανισμός έρευνας.

Η νέα αποικία ανεβάζει σε 66 τον αριθμό των ομάδων αυτοκρατορικών πιγκουίνων που έχουν εντοπιστεί στην Ανταρκτική, οι μισές από τις οποίες χάρη σε δορυφορικές εικόνες.

«Συναρπαστική ανακάλυψη, αλλά…»

«Είναι μια συναρπαστική ανακάλυψη, αλλά δεν αποτελεί καλό νέο (…) αυτή η αποικία είναι μικρή και βρίσκεται σε μια περιοχή που επηρεάζεται πολύ από το λιώσιμο των πάγων», εξήγησε ο καθηγητής Πίτερ Φρέτγουελ, ο οποίος ήταν επικεφαλής των ερευνών του British Antarctic Survey.

Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι ζουν και αναπαράγονται στην Ανταρκτική και πρόσφατα προστέθηκαν στον κατάλογο με τα απειλούμενα είδη της αμερικανικής αρχής αρμόδιας για την προστασία της πανίδας.

Η κλιματική αλλαγή και το λιώσιμο των πάγων θέτουν σε κίνδυνο τις περιοχές, στις οποίες αναπαράγονται οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι, ενώ η οξείδωση των ωκεανών απειλεί κάποια είδη οστρακοειδών από τα οποία τρέφονται.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι με τον ρυθμό της κλιματική αλλαγής σχεδόν όλοι οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι θα έχουν εξαφανιστεί ως το τέλος του αιώνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS