«Ο Γουίλιαμ μού ούρλιαζε, ο Κάρολος έλεγε ψέματα, η βασίλισσα απαθής» -Ο Χάρι περιέγραψε τη συνάντηση του Megxit

«Ο Γουίλιαμ μού ούρλιαζε, ο Κάρολος έλεγε ψέματα, η βασίλισσα απαθής» -Ο Χάρι περιέγραψε τη συνάντηση του Megxit

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του ντοκιμαντέρ του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στο Netflix μόλις κυκλοφόρησε, και περιλαμβάνει πολλές αποκαλύψεις και νέες λεπτομέρειες για το Megxit.

Στο πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ, το διάσημο πρώην βασιλικό ζευγάρι, μοιράστηκε λεπτομέρειες από την γνωριμία τους και τις πρώτες ημέρες της ζωής της Μέγκαν στη βασιλική οικογένεια. Όλοι όμως περίμεναν τη συνέχεια, δεδομένου ότι στα τρέιλερ που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, καταλάβαινε κανείς πως η επίθεση του Χάρι απέναντι στην οικογένειά του και την μοναρχία, θα ήταν μεγαλύτερη.

Κι όντως αυτό συνέβη. Στη συνέχεια λοιπόν του ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan», ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ μίλησαν για την συνάντηση που είχε συγκαλέσει η βασίλισσα Ελισάβετ, αφότου Χάρι και Μέγκαν ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από ανώτερα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας τον Ιανουάριο του 2020.

harry megkan

«Άλλαξαν την συνάντηση για να μην είναι παρούσα η Μέγκαν»

«Έστειλα ένα e-mail στους τρεις πιο υψηλόβαθμους προσωπικούς γραμματείς λέγοντας: ‘Ας κανονίσουμε μια συνάντηση και ας μιλήσουμε γι’ αυτό’» είπε ο Χάρι. «Επειδή αυτό που συνέβαινε, αυτό που διαδραματιζόταν δημοσίως ήταν τρελό. Αλλά η συνάντηση αυτή απορρίφθηκε. Μόνο όταν η Μέγκαν έφυγε και επέστρεψε στον Καναδά, τότε κανονίστηκε πως θα γινόταν μια συνάντηση στο Σάντριγχαμ την επόμενη Δευτέρα» συνέχισε.

«Φανταστείτε μια συζήτηση, μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το μέλλον της ζωής σας» είπε η Μέγκαν Μαρκλ. «Όταν το διακύβευμα είναι τόσο υψηλό. Και εσύ ως μητέρα και σύζυγος και στόχος, από πολλές απόψεις, δεν είσαι καλεσμένη να καθίσεις στο τραπέζι» συνέχισε, με τον πρίγκιπα Χάρι να προσθέτει: «Ήταν σαφές σε μένα πως το είχαν σχεδιάσει έτσι ώστε να μην είσαι στο δωμάτιο».

Στη συνέχεια, ο Χάρι αποκάλυψε όσα έγιναν στην περίπου 90λεπτη συζήτηση με την βασίλισσα Ελισάβετ, τον τότε πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, στην εξοχική έπαυλη της μονάρχη στο Νόρφολκ για να «συζητήσουν τα πράγματα» στις 13 Ιανουαρίου 2020 – πέντε ημέρες αφότου ο Χάρι και η Μέγκαν έκαναν την ανακοίνωση – βόμβα για την παραίτησή τους.

«Έχω τόσο ευτυχισμένες αναμνήσεις από το Σάντριγχαμ, εκεί περνούσαμε όλα μας τα Χριστούγεννα και τώρα επέστρεψα εκεί κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες» δήλωσε σχετικά με την συμπάθειά του για το μέρος όπου η βασιλική οικογένεια παραδοσιακά συγκεντρώνεται για τα Χριστούγεννα. 

vasillisa elisabet

Ο Γουίλιαμ ούρλιαζε και η βασίλισσα Ελισάβετ καθόταν ήσυχα και άκουγε

«Πήγα με την ίδια πρόταση που είχαμε κάνει δημοσίως. Αλλά μόλις έφτασα εκεί, μου δόθηκαν πέντε επιλογές» πρόσθεσε ο Χάρι. «Η μία ήταν όλα μέσα χωρίς αλλαγή, οι άλλες ήταν να βγούμε τελείως εκτός. Επέλεξα την επιλογή τρία» συνέχισε. «Μισό μέσα, μισό έξω – να έχουμε τις δικές μας δουλειές και παράλληλα να εργαζόμαστε για την υποστήριξη της βασίλισσας».

Ωστόσο, όπως λέει, η απόφασή του προκάλεσε μια αντίδραςση από την οικογένειά του που δεν την περίμενε – με τον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ να του βάζει τις φωνές. «Έγινε πολύ γρήγορα σαφές πως αυτός ο στόχος δεν ήταν προς συζήτηση ή αντιπαράθεση. Ήταν τρομακτικό να έχω τον αδερφό μου να μου ουρλιάζει και να μου φωνάζει και τον πατέρα μου να λέει πράγματα που απλώς δεν ήταν αλήθεια και τη γιαγιά μου να κάθεται ήσυχα εκεί και να τα δέχεται όλα αυτά». 

«Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι από την οπτική γωνία της οικογένειας, ειδικά από την δική της (της βασίλισσας Ελισάβετ) υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι τρόποι που γίνονται τα πράγματα και το απώτερο είδος του στόχου της αποστολής ή της ευθύνης της είναι ο θεσμός της μοναρχίας».

«Υπάρχουν άνθρωποι γύρω της που της λένε πως αυτή η πρόταση ή αυτοί π.χ. που θέλουν να κάνουν το χ ή το ψ, μπορεί να θεωρηθούν ως επίθεση στο θεσμό και τότε εκείνη θα ακολουθήσει τις συμβουλές που της δίνονται. Αυτό ήταν πραγματικά δύσκολο» προσθέτει.

Πώς έληξε η συνάντηση

Σύμφωνα πάντα με τον πρίγκιπα Χάρι, η συνάντηση «ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα παγιωμένο σχέδιο δράσης». «Νομίζω ότι από τη δική τους οπτική γωνία, έπρεπε να πιστέψουν ότι αφορούσε περισσότερο εμάς και ίσως τα θέματα που είχαμε, σε αντίθεση με τον ‘συνεργάτη’ τους, τα μέσα ενημέρωσης και τους ίδιους. Είδαν αυτό που ήθελαν να δουν».

Η «πίκρα» του Χάρι από τον αδερφό του

Στην συνέχεια, ο Χάρι ισχυρίζεται πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε επιλέξει με αυτό τον τρόπο, το μέλλον της βασιλικής οικογένειας αντί του αδερφού του.

«Το πιο θλιβερό κομμάτι ήταν αυτή η σφήνα που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε μένα και τον αδερφό μου, έτσι ώστε να είναι τώρα με την πλευρά του θεσμού» ανέφερε. «Ένα μέρος αυτού, το καταλαβαίνω, το καταλαβαίνω, αλήθεια, αυτή είναι η κληρονομιά του. Οπότε σε κάποιο βαθμό, είναι ήδη ριζωμένο μέσα του ότι μέρος της ευθύνης του είναι η επιβίωση και η συνέχιση αυτού του θεσμού».

Η ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ

Λίγο μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο Σάντριγχαμ, η βασίλισσα Ελισάβετ εξέδωσε μια σπάνια και συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωση. «Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του. Η οικογένειά μου κι εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως νεαρή οικογένεια. Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας πλήρους απασχόλησης, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, παραμένοντας παράλληλα ένα πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μου».

Και συνέχισε: «Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν να εξαρτώνται από τα δημόσια κονδύλια στη νέα τους ζωή. Ως εκ τούτου, έχει συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία οι Σάσεξ θα περνούν χρόνο στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτά είναι πολύπλοκα θέματα για την οικογένειά μου που πρέπει να επιλυθούν και υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει, αλλά έχω ζητήσει να ληφθούν οριστικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ