ΖΩΗ

Πώς είναι η ζωή με κατοικίδιο έναν λύκο; Μια Ρωσίδα περιγράφει [εικόνες]

Μερικά ζώα έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε ως κατοικίδια, όπως οι γάτες, οι σκύλοι και τα χάμστερ. Υπάρχουν όμως και πιο εξωτικά, όπως οι παπαγάλοι ή τα φίδια. Και υπάρχουν και οι σπάνιες περιπτώσεις όπου κάποιοι έχουν για κατοικίδιο ένα ζώο όπως την Κίρα, που είναι λύκος.

Η Κίρα εγκαταλείφθηκε από την μητέρα της όταν ήταν μόλις 3 ημερών και δεν θα μπορούσε να επιβιώσει στην άγρια φύση. Ευτυχώς, μία Ρωσίδα που ονομάζεται Αλίντα αποφάσισε να την πάρει, να την μεγαλώσει και να την εκπαιδεύσει ώστε να έχει μια ευκαιρία στη ζωή. Η Αλίντα έπρεπε να εργαστεί σκληρά για να εξημερώσει – όσο είναι εφικτό – την Κίρα. Επίσης, οι λύκοι φοβούνται οτιδήποτε νέο, οπότε χρειάστηκε πολλή κοινωνικοποίηση. Πλέον, είναι ένας πλήρως εξημερωμένος λύκος που δε θα βλάψει κανέναν.

ΥΝ 2021 06 07 17.58.13

Η Αλίντα πήγε την Κίρα σε πολλά μέρη προκειμένου να κοινωνικοποιηθεί

«Εάν ζούσε στην άγρια φύση, είναι πιθανό να πέθαινε»

«Η μαμά της Κίρα ζούσε με μία οικογένεια, αλλά δεν κατάφεραν να την φροντίσουν και κατέληξε σε ένα καταφύγιο. Δεν εμπιστεύεται πλέον τους ανθρώπους. Η Κίρα γεννήθηκε στο ίδιο καταφύγιο. Εάν αφεθεί ελεύθερη στην άγρια φύση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει καθώς κανείς δεν την έμαθε να κυνηγά. Η μητέρα της Κίρα εγκατέλειψε τα μωρά της όταν ήταν 3 ημερών. Γι’ αυτό και αποφάσισα να την πάρω. Στην αρχή την τάιζα μόνο γάλα» εξηγεί στο Bored Panda.

ΥΝ 2021 06 07 17.59.18

Η Αλίντα με τον κατοικίδιο λύκο της, την Κίρα

«Την πήρα από το καταφύγιο όταν ήταν 28 ημερών. Είναι έξυπνη αλλά πολύ πεισματάρα. Όταν παίρνει αποφάσεις, εστιάζει στον εαυτό της και όχι σε μένα. Από την αρχή, ξεκίνησα τη διαδικασία της κοινωνικοποίησής της. Είδε τεράστιο αριθμό σκύλων, ανθρώπων και παιδιών. Περπατήσαμε σε διαφορετικά μέρη για να μελετήσει διαφορετικές μυρωδιές, να ακούσει νέους ήχους. Οι λύκοι έχουν μια έμφυτη νεοφοβία, έναν φόβο για όλα τα νέα πράγματα. Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, μακρά και κουραστική, αλλά είναι απαραίτητη ώστε η Κίρα να μπορεί να ζήσει μαζί μου σε ένα αστικό περιβάλλον και να νιώσει άνετα».

Πώς φέρεται ο λύκος στα παιδιά και τους ανθρώπους

«Και η ανατροφή της όμως είχε πολλά προβλήματα, αλλά με την πάροδο του χρόνου, όλα εξαφανίζονται και η δουλειά αποφέρει καρπούς – η Κίρα έχει μια σταθερή και ήπια ψυχή, δεν αντιδρά στην επιθετικότητα από άλλα σκυλιά και δεν προκαλεί καβγάδες. Προσέχει πολύ τα παιδιά και εάν ένα παιδί την φοβάται, καθότι είναι λύκος, δεν το πλησιάζει».

ΥΝ 2021 06 07 18.00.04

Η Κίρα μεγάλωσε πολύ μέσα σε ένα χρόνο

«Στον δρόμο, ο κόσμος αντιδρά γενικά με περιέργεια, ζητούν να φωτογραφηθούν μαζί της, να ρωτήσουν εάν είναι επικίνδυνο να ζεις με έναν λύκο και ειδικά όταν υπάρχει παιδί στο σπίτι (έχω έναν 7χρονο γιο, τον Μπόγκνταν). Στην πραγματική ζωή, ο κόσμος αντιδρά κανονικά, επειδή η Κίρα είναι πολύ φιλική και δεν ενσταλάζει τον φόβο στους ανθρώπους. Αλλά στο διαδίκτυο, ο κόσμος γράφει διάφορα πράγματα. Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις με πολλούς να λένε πως είμαι ηλίθια που έχω ένα αρπακτικό ζώο στο σπίτι».

ΥΝ 2021 06 07 18.01.16

Η Αλίντα με τον 7χρονο γιο της και τον κατοικίδιο λύκο τους

Και κλείνει λέγοντας: «Ζούμε μαζί της, σπάζοντας τα στερεότυπα των ανθρώπων για τους λύκους. Είναι δύσκολο να εκπαιδεύσεις ένα τέτοιο θηρίο; Φυσικά. Αλλά ήξερα τι θα συναντούσε μπροστά μου: προτού την πάρω, μελέτησα πολλά άρθρα και πληροφορίες, επικοινώνησα με ιδιοκτήτες σκύλων και κυνοτροφεία».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS