Οι γυναίκες της ζωής του Αλέν Ντελόν -Μεγάλα πάθη, κρυφές σχέσεις και ο έρωτας της ζωής του που χώρισε με ένα γράμμα

Οι γυναίκες της ζωής του Αλέν Ντελόν -Μεγάλα πάθη, κρυφές σχέσεις και ο έρωτας της ζωής του που χώρισε με ένα γράμμα

Ο Αλέν Ντελόν, ο ομορφότερος των όμορφων, μια από τις θρυλικότερες μορφές του παγκόσμιου και όχι μόνο του γαλλικού κινηματογράφου, δεν είναι πλέον ανάμεσά μας.

Από χθες τα αφιερώματα είναι ατελείωτα για μια από τις πιο εμβηματικές φιγούρες του σινεμά, για τη ζωή του, την καριέρα του, την οικογένειά του αλλά και τις γυναίκες που τον σημάδεψαν.

Και όταν ο νους έρχεται στον Αλέν Ντελόν αμέσως η σκέψη τρέχει στη Ρόμι Σνάιντερ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Paris Match ανοίγει το αφιέρωμα για την ερωτική ζωή του Αλέν Ντελόν με ένα vintage βίντεο από μια τηλεοπτική συνέντευξη όπου η πρώτη ερώτηση είναι «γιατί η Ρόμι Σνάιντερ έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο σε όλες τις γυναίκες της ζωής σας;».

Η απάντηση του Ντελόν ήταν: «Επειδή ήταν η πρώτη μου αγάπη». Η εξομολόγηση του Ντελόν μπορεί να τοποθετηθεί στην αρχή ή στο τέλος κάθε αφιερώματος για την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του εμβληματικού ηθοποιού του παγκόσμιου κινηματογράφου και των γυναικών. Ο Ντελόν δεν είναι γνωστός μόνο για το εξαιρετικό ταλέντο του και τη μαγνητική του παρουσία στη μεγάλη οθόνη, αλλά και για τις πολυάριθμες γυναίκες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του. Από τη μητέρα του Εντίθ μέχρι την κόρη του Ανούσκα, μέσα από τις γυναίκες που επηρέασαν την καριέρα του και εκείνες που μοιράστηκαν σημαντικές στιγμές μαζί του, όλες έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στη ζωή αυτού του θρυλικού ηθοποιού.

Οι μούσες που διαμόρφωσαν την καριέρα του

Στο νήμα που ξετυλίγει το Paris Match, ανιχνεύονται οι φράσεις και τα γεγονότα που αναφέρουν τα περιοδικά της εποχής, όπου ο Αλέν Ντελόν αναγνώριζε πάντα τον θεμελιώδη ρόλο που είχαν οι γυναίκες στο ξεκίνημα και τη συνέχεια της καριέρας του.

Σε διάφορες συνεντεύξεις, παραδέχτηκε ότι χωρίς τη γνωριμία με αυτές τις γυναίκες, η ζωή του θα μπορούσε να είχε πάρει μια πολύ διαφορετική κατεύθυνση. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2019, όπου του απονεμήθηκε ο Χρυσός Φοίνικας για την καριέρα του, ο Ντελόν δήλωσε: «Αν δεν είχα γνωρίσει τις γυναίκες που γνώρισα, θα είχα πεθάνει εδώ και πολύ καιρό. Ήταν εκείνες που με ήθελαν σε αυτό το επάγγελμα, που αγωνίστηκαν για να συνεχίσω».

Ο Αλέν Ντελόν και οι γυναίκες που σημάδεψαν τη ζωή του

Ρόμι Σνάιντερ

Η ερωτική ιστορία μεταξύ της Σνάιντερ και του Ντελόν κράτησε πέντε χρόνια. Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο Ορλί το 1958, λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της πρώτης τους κοινής ταινίας, Christine.

Οι δυο τους κατέληξαν να ερωτεύονται στα γυρίσματα του ρομαντικού δράματος του Pierre Gaspard-Huit, ένα ριμέικ της ταινίας Liebelei του 1933 , στην οποία η μητέρα του Σνάιντερ, Μάγκντα, είχε παίξει τον ίδιο ρόλο.

IMG 2017.jpeg

Γεννημένη στη Βιέννη το 1938, η Σνάιντερ ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 15 ετών στο When the White Lilacs Bloom Again (1953).

Ο ρόλος που την έκανε να ξεχωρίσει ήρθε το 1955 χάρη στην εξαιρετική της ερμηνεία ως αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας στη ρομαντική βιογραφική ταινία Σίσσυ.

Αφού ερωτεύτηκε τον Ντελόν στα γυρίσματα της Christine το 1958, η Σνάιντερ άφησε τη Δυτική Γερμανία για να πάει με τον Ντελόν στο Παρίσι. Ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους ένα χρόνο αργότερα.

Η σχέση κράτησε πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν το χρυσό ζευγάρι του γαλλικού κινηματογράφου.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, η Σνάιντερ απολάμβανε μια σταθερή καριέρα στη Γαλλία, δουλεύοντας με τον Όρσον Γουέλς στη Δίκη (1962) και τον Τζον Φορντ για το θεατρικό του έργο «Tis Pity She's a Whore το 1961. Την επόμενη χρονιά, έπαιξε την Άννα στην παραγωγή του Σάσα Πίτοεφ για τον Γλάρο του Τσέχοφ.

Το 1963, όμως, η Σνάιντερ έλαβε ένα γράμμα χωρισμού από τον Ντελόν και το ζευγάρι χώρισε. Το ειδύλιο τελείωσε με ένα γράμμα...

Την επόμενη χρονιά, ο Ντελόν αρραβωνιάστηκε τη Γαλλίδα μοντέλο, ηθοποιό και σκηνοθέτη Ναταλί Ντελόν, η οποία ήταν έγκυος εκείνη την εποχή. Το ζευγάρι παντρεύτηκε και ο γιος τους ήρθε στη ζωή την ίδια χρονιά. Χώρισαν τέσσερα χρόνια αργότερα το 1969.

Μετά τον χωρισμό της από τον Ντελόν, η Σνάιντερ είχε μια σύντομη αλλά λαμπρή καριέρα στο Χόλιγουντ.

Με τον ο Ντελόν παρέμειναν στενοί φίλοι μετά τον χωρισμό τους και συνέχισαν να εργάζονται μαζί σε ταινίες όπως το La Piscineτο 1968 και η Δολοφονία του Τρότσκι το 1972.

Το 1975 παντρεύτηκε τον ιδιωτικό της γραμματέα Daniel Biasini. χώρισαν το 1975.

Ο γιος της Σνάιντερ, τον οποίο απέκτησε με τον Μέγιεν, πέθανε το 1981, σε ηλικία 14 ετών, αφού προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε έναν αιχμηρό φράχτη και τρύπησε κατά λάθος τη μηριαία αρτηρία του.

Βρέθηκε νεκρή σε ηλικία 43 ετών στο διαμέρισμά της στο Παρίσι, ένα χρόνο αργότερα, στις 29 Μαΐου 1982, λόγω καρδιακής ανακοπής. Είχε υποβληθεί σε εγχείρηση νεφρού μήνες πριν.

Η Ντελόν κανόνισε να ταφεί ο γιος της στον ίδιο τάφο. Αναφέρθηκε στη Σνάιντερ ως «την αγάπη της ζωής μου», μετά τον θάνατό της.

Ναταλί Ντελόν

Η Ναταλί Ντελόν, κατά κόσμον Francine Canovas, είναι η μόνη γυναίκα που παντρεύτηκε ποτέ ο Αλέν Ντελόν. Γνωρίστηκαν το 1962 και παντρεύτηκαν στις 13 Αυγούστου 1964, όταν η Ναταλί ήταν έγκυος στον γιο τους, Αντονι, που γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στο Λος Άντζελες. Ωστόσο, ο γάμος διήρκεσε μόνο τέσσερα χρόνια και η σχέση τους έληξε το 1969, λόγω και του όλο και πιο ισχυρού δεσμού μεταξύ του Αλέν Ντελόν και της Μιρέλ Νταρκ, που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Jeff.

IMG 2016.jpeg

Δαλιδά

Ο Αλέν Ντελόν και η Δαλιδά είχαν μια κρυφή ερωτική σχέση. Οι δύο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1956, όταν δεν ήταν ακόμη διάσημοι. Συναντήθηκαν ξανά δέκα χρόνια αργότερα στη Ρώμη και ξεκίνησαν μια κρυφή σχέση. Παρά τον χωρισμό, ο δεσμός τους παρέμεινε ισχυρός, τόσο πολύ που το 1973 ηχογράφησαν μαζί το διάσημο τραγούδι Paroles, Paroles.

IMG 2015.jpeg

Μιρέιγ Νταρκ

Η ιστορία μεταξύ του Αλέν Ντελόν και της Μιρέιγ Νταρκ διήρκεσε 15 χρόνια, μια έντονη σχέση που, ακόμη και μετά το τέλος του έρωτά τους, μετατράπηκε σε έναν βαθύ δεσμό. Όταν η Νταρκ πέθανε στις 28 Αυγούστου 2017, ο Αλέν Ντελόν την αποχαιρέτησε με μεγάλο πόνο, ορίζοντάς την ως μία από τις μεγάλες αγάπες του.

IMG 2021.jpeg

Rosalie van Breemen

Η Rosalie van Breemen είναι η μητέρα των δύο από τα τέσσερα παιδιά του Αλέν Ντελόν, της Ανούκα και του Αλέν-Φαμπιέν, που γεννήθηκαν από τη σχέση του ηθοποιού με την Ολλανδή που ασχολούνταν με το μόντελινγκ. Γεννημένη το 1966 και με καταγωγή από την Ουτρέχτη, η Ροσαλί ξεκίνησε ως μοντέλο και μετακόμισε στο Παρίσι αφού κέρδισε το βραβείο Miss World University. Παρά τη διαφορά ηλικίας των 31 ετών, ο έρωτας άνθισε αμέσως ανάμεσα σε εκείνη και τον 52χρονο τότε Ντελόν.

IMG 2020.jpeg

Το 1993

IMG 2019.jpeg

Και το 2013
Η Hiromi Rollin, 66 ετών σήμερα, ήταν τόσο σύντροφος όσο και φροντιστής του Αλέν Ντελόν τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα, αποκλείστηκε από το σπίτι του ηθοποιού λόγω διαμάχης με τα παιδιά του. Σε μια λεπτομερή συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα Chi, η Rollin μοιράστηκε τη δική της εκδοχή των γεγονότων σχετικά με τη συνεχιζόμενη οικογενειακή διαμάχη, προσφέροντας μια οικεία και προσωπική οπτική για τη σχέση της με τον ηθοποιό και τις δύσκολες στιγμές που περνούσε.

IMG 2018.jpeg

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ