Πώς ο θάνατος της Ελισάβετ άλλαξε το φινάλε του «The Crown» -Ο συγκινητικός φόρος τιμής που της απέτισε

Πώς ο θάνατος της Ελισάβετ άλλαξε το φινάλε του «The Crown» -Ο συγκινητικός φόρος τιμής που της απέτισε

Αυλαία έριξε η δραματική σειρά του Netflix «The Crown» μετά από έξι επιτυχημένες σεζόν σχετικά με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Το δεύτερο μέρος της τελευταίας σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 14 Δεκεμβρίου, με τους royal fans να ανυπομονούν να δουν το μεγάλο φινάλε.

Η επιτυχημένη βρετανική σειρά καταπιάστηκε στην τελευταία σεζόν με τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ενώ φτάνει μέχρι τη γνωριμία του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον.

Μάλιστα, όπως είχε γίνει γνωστό, η σειρά θα ολοκληρωνόταν με τον γάμο του Καρόλου και της Καμίλα το 2005 και δεν θα έφτανε χρονικά μέχρι σήμερα. Πολλοί φαν μάλιστα είχαν απογοητευθεί, καθώς θα ήθελαν να δουν να μεταφέρεται στην οθόνη τόσο η ιστορία του Χάρι και της Μέγκαν όσο και ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο θάνατος της Ελισάβετ άλλαξε τα δεδομένα

Και μπορεί κάτι τέτοιο να μη συνέβη, ωστόσο οι δημιουργοί της σειράς επεφύλασσαν στο κοινό ένα συγκινητικό φινάλε, αποτίοντας έναν συγκινητικό φόρο τιμής στη μακροβιότερη μονάρχη της Μεγάλης Βρετανίας.

Στο τελευταίο επεισόδιο «Sleep, Dearie Sleep» βλέπουμε την Ελισάβετ να καλείται να σχεδιάσει τις λεπτομέρειες της κηδείας της καθ' όλη τη διάρκεια του 2005, κάτι που ωστόσο την ταράσσει. Η επιχείρηση «London Bridge», όπως ήταν η κωδική ονομασία για τον θάνατό της, εκπονήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960 και αναθεωρήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής της. Η Ελισάβετ (την οποία υποδύεται η Ιμέλντα Στόντον) φαίνεται να συγκινείται, καθώς βλέπει μια σειρά από στρατιωτικά φιγουρίνια σε παρέλαση που αναπαριστούν την ημέρα της κηδείας της.

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η σκηνή με τον γκαϊντιέρη της με το όνομα «Pipes», από τον οποίο ζητά να της προτείνει σκωτσέζικη μουσική για την κηδεία της. Εκείνος της παίζει στην γκάιντα το «Sleep, Dearie Sleep», το οποίο ακούστηκε όντως στην κηδεία της Ελισάβετ.

Το συγκινητικό φινάλε

Και ενώ πραγματοποιείται ο γάμος του Καρόλου και της Καμίλα, το μεγάλο φινάλε ανήκει στη βασίλισσα Ελισάβετ. Τη δείχνει να σκέφτεται να παραιτηθεί από τον θρόνο, ώστε να δώσει τα ηνία στον γιο της, καθώς πλέον η ίδια είναι 80 ετών, ωστόσο ο πρίγκιπας Φίλιππος της λέει ότι «δεν είναι έτοιμος να αναλάβει», ενώ η ίδια μπορεί να συνεχίσει.

Ντυμένη στα λευκά, η βασίλισσα βρίσκεται μέσα στο άδειο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, το οποίο λούζει το φως, και βλέπει το φέρετρό της, με όλα τα regalia (τη βασιλική σημαία, το στέμμα, το σκήπτρο και τη σφαίρα) και λουλούδια, ακριβώς όπως συνέβη στην πραγματικότητα τον Σεπτέμβριο του 2022.

Βλέπει τους νεότερους εαυτούς της, οι οποίοι την περιστοιχίζουν (την Κλερ Φόι, την Ολίβια Κόλμαν αλλά και τη Viola Prettejohn), πριν βγει από την πόρτα, χαρίζοντας ένα συγκινητικό τέλος. Καθ' όλη τη διάρκεια της σκηνής, ο γκαϊντιέρης παίζει το σκωτσέζικο μοιρολόι.

Αρχικά, είχε ληφθεί η απόφαση να τελειώσει η σειρά το 2005, κάτι που εξακολουθεί να ισχύει, αλλά ο δημιουργός Πίτερ Μόργκαν αποκάλυψε στο Variety ότι αναγκάστηκε να αλλάξει κατεύθυνση εξαιτίας του θανάτου της Ελισάβετ.

«Όλοι είχαμε βιώσει την εμπειρία της κηδείας» είπε, αναφερόμενος στα γεγονότα που έγιναν στις 19 Σεπτεμβρίου 2022. «Έτσι, λόγω του πόσο βαθιά θα το έχουν νιώσει όλοι, έπρεπε να προσπαθήσω να βρω τρόπο με τον οποίο το τελευταίο επεισόδιο αντιμετώπισε τον θάνατο του χαρακτήρα, παρόλο που δεν είχε πεθάνει ακόμα».

Την εποχή του θανάτου της βασίλισσας, η παραγωγή των τελευταίων επεισοδίων σταμάτησε προσωρινά.

«Το Crown είναι ένα γράμμα αγάπης προς τη βασίλισσα και δεν έχω τίποτα να προσθέσω προς το παρόν, μόνο σιωπή και σεβασμό. Περιμένω ότι θα σταματήσουμε να γυρίζουμε από σεβασμό», είχε δηλώσει ο Μόργκαν εκείνη την εποχή. Η παραγωγή της σειράς του Netflix ανεστάλη επίσης την ημέρα της κηδείας της.

Έτσι, η δραματική σειρά του Netflix τελείωσε με μια προαναγγελία του θανάτου και της κηδείας της βασίλισσας, παρόλο που το χρονοδιάγραμμά του ολοκληρώνεται σχεδόν δύο δεκαετίες νωρίτερα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ