Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ για ΚΥΑ: Η εφαρμογή της δημιουργεί εκτός από τα θετικά και σημαντικά προβλήματα

Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ για ΚΥΑ: Η εφαρμογή της δημιουργεί εκτός από τα θετικά και σημαντικά προβλήματα

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ αναφέρεται στα θετικά που φέρνει η ΚΥΑ η οποία καθορίζει “τον τρόπο καταβολής της χρηματικής διαφοράς που προκύπτει, κατά περίπτωση, προς ή από τους εργαζομένους που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, μετά τον συμψηφισμό που θα διενεργηθεί βάσει της 920/24-4-2017 (Β’ 1387) κοινής υπουργικής απόφασης, εξασφαλίζοντας για όλους τους υπαλλήλους την ασφαλιστική τους συνέχεια στην εταιρεία, αλλά παράγει θετικό πρόσημο μόνο για το 1/3 αυτών.

Επίσης, ένα δεύτερο πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι με την εφαρμογή της ΚΥΑ, η ΕΡΤ καθίσταται ελλειμματική, διότι ενώ καλείται η ίδια να δώσει τα οφειλόμενα, τα λεφτά που θα δώσουν οι υπάλληλοι πάνε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

Σχετικά με την ΚΥΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ ήταν η πρώτη που ενημέρωσε τους συναδέλφους για την ΚΥΑ, από την πρώτη κιόλας ώρα δημοσιοποίησής της.

Μια ΚΥΑ, την οποία περιμέναμε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Μια ΚΥΑ που ρυθμίζει οικονομικά και ασφαλιστικά τα 2 χρόνια του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Μια ΚΥΑ, την οποία περίμεναν πολλοί συνάδελφοι με αγωνία, μη γνωρίζοντας όμως στην πραγματικότητα, τι επιπτώσεις μπορεί να έχει για τους ίδιους.

Η ΚΥΑ λοιπόν εξασφαλίζει για όλους τους συναδέλφους την ασφαλιστική τους συνέχεια στην εταιρεία και αυτό είναι το μεγάλο καλό. Όμως οικονομικά παράγει θετικό πρόσημο μόνο για το 1/3 των συναδέλφων (με μικρά ή μεγάλα ποσά).

Η εφαρμογή όμως της πολυπόθητης ΚΥΑ δημιουργεί και σημαντικά προβλήματα.

Πρώτον, τα 2/3 των συναδέλφων που είτε δούλευαν, είτε όχι, καλούνται να επιστρέψουν μικρά ή μεγάλα ποσά, σε μια περίοδο που τα οικονομικά όλων μας είναι σε δυσχερέστατη κατάσταση και όλα αυτά ενώ η ΕΡΤ οφείλει σε πολλούς συναδέλφους πολλά.

Ένα δεύτερο πρόβλημα που δημιουργείται και θα το βρούμε μπροστά μας, είναι ότι με την εφαρμογή της ΚΥΑ, η ΕΡΤ καθίσταται ελλειμματική, διότι ενώ καλείται η ίδια να δώσει τα οφειλόμενα, τα λεφτά που θα δώσουν οι συνάδελφοι πάνε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Τι θα κάνει άραγε για αυτό ο Νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, δηλαδή ο Διευθύνων Σύμβουλος;

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε μπροστά σε μια μάστιγα. Ό, τι χρωστάμε οι εργαζόμενοι να κρατείται από τους μισθούς μας και ό, τι χρωστάει η εταιρεία σε εμάς να πρέπει να το διεκδικούμε δικαστικά. Πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα οι Υπεύθυνοι, ΑΝ υπάρχουν, να φροντίσουν να συμψηφιστούν τα χρωστούμενα του 2012-2013 με τα ποσά που προκύπτουν από την ΚΥΑ, ώστε να ελαφρύνουν τον ήδη ρημαγμένο από τα μνημόνια ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ θα σταθεί δίπλα στους συναδέλφους σε πιθανές νομικές διεκδικήσεις - επαναλαμβάνουμε είτε αυτοί δούλευαν είτε όχι - ώστε να πάψουν να αιμορραγούν οικονομικά και θα στηρίξει παράλληλα και εκείνους που δικαιούνται να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ                                                               ΣΙΜΙΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ