Δούκισσα του Αργκάιλ: Η αριστοκράτισσα με τα... αχαλίνωτα πάθη και τους 88 εραστές - Η ζωή της γίνεται ντοκιμαντέρ

Δούκισσα του Αργκάιλ: Η αριστοκράτισσα με τα... αχαλίνωτα πάθη και τους 88 εραστές - Η ζωή της γίνεται ντοκιμαντέρ

Η ζωή της ήταν -το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς- θυελλώδης. Δύο σύζυγοι και πολλοί εραστές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά των γάμων. Και από μια πλούσια οικογένεια, στον θάνατο σε έναν οίκο ευγηρίας χωρίς περιουσία, η δούκισσα του Αργκάιλ ήταν μια από τις πιο πολυσυζητημένες γυναίκες στη Βρετανία του 20ού αιώνα.

Έχουν περάσει σχεδόν 60 χρόνια από τη δίκη για το δεύτερο διαζύγιο, στην οποία είχαν ακουστεί τρομερά πράγματα για τη δούκισσα. Ο σύζυγός της έλεγε ότι ήταν μια νυμφομανής που είχε -ούτε λίγο ούτε πολύ- 88 εραστές, μεταξύ τους υπουργούς, αστέρες του Χόλιγουντ και γαλαζοαίματους.

Με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ του Channel 5, η Daily Mail αφηγείται τη σκανδαλώδη ζωή της δούκισσας.

Μοναχοπαίδι του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία Τζορτζ Γουίγκχαμ, η Έθελ Μάργκαρετ Γουίγκχαμ γεννήθηκε το 1912 και πέρασε τα παιδικά της χρόνια μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας.

Οι απιστίες του πατέρα της επιβάρυναν σοβαρά την ψυχολογία της συζύγου του που εμφάνιζε μεγάλες μεταπτώσεις. Η Μάργκαρετ πήγε σε ψυχολόγο στα 6 της, ο οποίος διέγνωσε έλλειψη χιούμορ. Εμφάνισε και τραύλισμα, το οποίο δεν κατάφερε να θεραπεύσει ούτε ο Λίονελ Λογκ, που αργότερα θεράπευσε το τραύλισμα του βασιλιά Γεωργίου Στ’.

Δείτε το τρέιλερ με την τηλεοπτική μεταφορά της ζωής της δούκισσας, με την Κλέρ Φόι:

Στα 15 έχασε την παρθενιά της με τον ηθοποιό Ντέιβιντ Νίβεν· έμεινε έγκυος, αλλά οι γονείς της κανόνισαν να γίνει έκτρωση. Δύο χρόνια αργότερα, στα 17 της αναδείχτηκε Ντεμπιτάντ της Χρονιάς για το 1930, κάτι που την έκανε ευρύτερα γνωστή. Ακολούθησαν τέσσερις αποτυχημένοι αρραβώνες: ένας ήταν με μουσουλμάνο που δεν ενέκριναν οι γονείς της, στον άλλο ο μελλοντικός σύζυγος σκοτώθηκε σε αεροπορικό ατύχημα.

Τρία χρόνια αργότερα, όταν ήταν 20 ετών, παντρεύτηκε τον Τσαρλς Σουίνι, εκατομμυριούχο χρηματιστή σε ένα γάμο με δύο χιλιάδες καλεσμένους και άλλους τόσους θεατές για να δουν τη μήκους οκτώ μέτρων ουρά του νυφικού.

Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τη Φράνσις και τον Μπράιαν· η Μάργκαρετ είχε οκτώ αποβολές, ενώ άλλο ένα παιδί γεννήθηκε νεκρό. Ο γάμος κράτησε 15 χρόνια και διαλύθηκε από τις απιστίες του Τσαρλς, όπως τουλάχιστον έλεγε η ίδια.

Ο Σουίνι είχε μια πολύ πιο περίεργη εκδοχή. Έλεγε ότι ένα σοβαρό ατύχημα της Μάργκαρετ το 1943, όταν έπεσε σε φρεάτιο, «την άλλαξε εντελώς». Οι φήμες της εποχής έλεγαν ότι της προκάλεσε… νυμφομανία.

Τέσσερα χρόνια μετά το διαζύγιό της, η Μάργκαρετ παντρεύτηκε τον δούκα του Αργκάιλ. Πλούσια αυτή, καθόλου πλούσιος αυτός, την κυνήγησε και τελικά, όπως γράφει η Daily Mail, τον λυπήθηκε.

Παντρεύτηκαν το 1951, σύντομα όμως άρχισαν τα προβλήματα με τον χαρτοπαίκτη, με τάσεις αλκοολισμού και απρόβλεπτο νέο σύζυγο. Λίγο αργότερα η Μάργκαρετ σταμάτησε να πληρώνει τα χρέη του και η απόστασή μεταξύ τους μεγάλωσε. Συμφώνησαν πάντως να έχουν έναν ανοιχτό γάμο και να ζουν χωριστά.

Ο δούκας έβαλε ανθρώπους να την παρακολουθούν και να μαζεύουν αποδείξεις για τις απιστίες της. Μεταξύ άλλων, βρήκε και τις διαβόητες Πολαρόιντ με τον ακέφαλο άνδρα που διακινήθηκαν κατά κόρον στη δίκη για το διαζύγιο. Ήταν θολές φωτογραφίες που είχε τραβήξει κάποιος κρυφά από το παράθυρο του μπάνιου στο διαμέρισμα της Μάργκαρετ. Η δούκισσα ήταν γυμνή, φορώντας μόνο μια τριπλή σειρά μαργαριτάρια, παρέα με έναν άγνωστο άνδρα.

Η ταυτότητα του άνδρα παραμένει ως σήμερα άγνωστη -κάποιος είχε κόψει από τις φωτογραφίες του κεφάλι του. Κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες, από τον ηθοποιό Ντάγκλας Φέρμπανκς Τζούνιουρ, μέχρι έναν πρώην Ναζί μέχρι και τον γαμπρό του Τσόρτσιλ και τον βιογράφο της Τζο Σπένσερ -κατ’ ισχυρισμό του ίδιου μάλιστα. Όλοι κατά καιρούς ήταν εραστές της, αλλά η δούκισσα πήρε το μυστικό του ακέφαλου άνδρα στον τάφο.

Τελικά το δικαστήριο έβγαλε το διαζύγιο δεχόμενο ότι η Μάργκαρετ ήταν άπιστη ζητώντας να πληρώσει περίπου 40.000 λίρες για τα δικαστικά έξοδα. Για την ακρίβεια όχι απλά άπιστη: «Ήταν μια υπερβολικά σεξουαλική γυναίκα που δεν την ικανοποιούσαν πια οι φυσιολογικές σεξουαλικές δραστηριότητες».

Το τίμημα της έντονης ζωής της ήταν βαρύ για την Μάργκαρετ: τα νομικά έξοδα, αλλά και κάποιες λανθασμένες επενδύσεις την άφησαν με ελάχιστα χρήματα για τα τελευταία χρόνια της ζωής της. Ένας που την βοήθησε οικονομικά ήταν ο Σουίνι. Το σκάνδαλο της δίκης κατέστρεψε τις σχέσεις της Μάργκαρετ με την κόρη της. Για δεκαετίες η Φράνσις ένιωθε ντροπιασμένη από τη μητέρα της, συμφιλιώθηκαν όμως λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Από την πολυτελή ζωή της νεανικής και μέση ηλικίας, στην κατάπτωση του τέλους πέρασε η Μάργκαρετ. Τα τελευταία χρόνια της τα έζησε σε οίκο ευγηρίας, όπου και πέθανε αδέκαρη το 1993, στα 80 της, έπειτα από μια πτώση που την τραυμάτισε βαριά. Τέσσερις μήνες νωρίτερα είχε πεθάνει ο Σουίνι. Οι τάφοι τους είναι ο ένας δίπλα στον άλλο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ