Η μεταμόρφωση του Δημήτρη Χορν στο «Αλίμονο στους νέους» και η ατάκα για την αμοιβή του μακιγιέρ που ήρθε από το εξωτερικό [εικόνες]

Η μεταμόρφωση του Δημήτρη Χορν στο «Αλίμονο στους νέους» και η ατάκα για την αμοιβή του μακιγιέρ που ήρθε από το εξωτερικό [εικόνες]

Μια άγνωστη ιστορία με τον Δημήτρη Χορν από τα παρασκήνια της ταινίας «Αλίμονο Στους Νέους» αποκάλυψε η Ελενα Μακρή Λυμπέρη.

Πρόκειται για την ταινία του Αλέκου Σακελλάριου το 1961, όταν δηλαδή ο Δημήτρης Χορν, ήταν 40 χρόνων. Σύμφωνα με τo σενάριο, ο πάμπλουτος κυρ – Αντρέας αποφασίζει να πουλήσει την ψυχή του στον διάβολο και να ξαναγίνει νέος για να πλησιάσει την όμορφη Ρίτα, την οποία υποδύεται η Μάρω Κοντού. Κι ενώ τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει διαπιστώθηκε ένα πρόβλημα. Οι μακιγιέρ που έφερε Κλέαρχος Κονιτσιώτης, παραγωγός της ταινίας δεν μπορούσαν να μεταμορφώσουν πειστικά τον Δημήτρη Χορν σε ηλικιωμένο - έπρεπε να φαίνεται τουλάχιστον 35 χρόνια μεγαλύτερος - και το αποτέλεσμα αδικούσε την ερμηνεία του ηθοποιού.

Οπως γράφει στην ανάρτησή της στο Instagram η Ελενα Μακρή Λυμπέρη «Η λύση βρέθηκε στα μαγικά χέρια του βετεράνου βρετανού μακιγιέρ Dick Bonnor-Morris. Ο Dick Bonnor-Morris είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 ταινίες ενώ αργότερα θα αναλάμβανε το μακιγιάζ για επιτυχημένες σειρές όπως «Ο Άγιος» με τον Ρότζερ Μουρ.

Ο μακιγιέρ κατέφθασε στην Αθήνα και το εφέ που δημιούργησε με το μακιγιάζ του στον Χορν είχε θεωρηθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο από το κοινό της εποχής. H έλευση του Dick Bonnor-Morris προκάλεσε αίσθηση και είχε καλυφθεί από τον Τύπο. Oι φωτογραφίες από την διαδικασία του μακιγιάζ είχαν δημοσιευθεί από τις «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου.

Η αμοιβή του μακιγιέρ ήταν βέβαια αντάξια της φήμης του και της ικανότητας του και ως εκ τούτου εντυπωσιακή ιδιαίτερα για τον Χορν Όταν ο ηθοποιός έμαθε το ακριβές ποσό είπε αστειευόμενος στον Σακελλάριο: «Μα με τόσα λεφτά που πήρε αυτός να με γεράσει, δεν τα δίναμε καλύτερα σ’ έναν πλαστικό να με κάνει 20 χρόνια νεότερο;»

Σημειώνεται πως για την ταινία «Αλίμονο Στους Νέους» ο Δημήτρης Χορν τιμήθηκε για την ερμηνεία του με το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν τραγουδά μαζί με την Μάρω Κοντού το «Πες μου μια λέξη» του Μάνου Χατζιδάκι. Η ταινία είχε κόψει 37.302 εισιτήρια και ήρθε 16η μεταξύ 68 ταινιών της χρονιάς.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη μεταμόρφωση του Δημήτρη Χόρν:
dimitris xorn alimono neous1.jpgdimitris xorn alimono neous2.jpgdimitris xorn alimono neous3.jpg

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ