Λουκίδης: «Η μετάλλαξη Κράκεν φαίνεται πως διαφεύγει της φυσικής ανοσίας»

Λουκίδης: «Η μετάλλαξη Κράκεν φαίνεται πως διαφεύγει της φυσικής ανοσίας»

Ο πνευμονολόγος Στέλιος Λουκίδης μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για τη νέα μετάλλαξη «Κράκεν» του κοροναϊού αλλά και τις σοβαρές ελλείψεις στα φάρμακα.

Για τη νέα μετάλλαξη του κοροναϊού και κατά πόσο είμαστε καλυμμένοι από τα υπάρχοντα εμβόλιαρωτήθηκε αρχικά ο κ. Λουκίδης. Όπως είπε για την ώρα η μετάλλαξη «Κράκεν» φαίνεται να επικρατεί στην Αμερική και όχι τόσο στην Ευρώπη, στην οποία υπάρχουν ελάχιστα περιστατικά τεκμηριωμένα.

«Υπάρχουν δύο εργασίες που δείχνουν σε εργαστηριακό επίπεδο, δεν πρέπει να το βάλουμε σε κλινικό επίπεδο, ότι διαφεύγει της φυσικής ανοσίας και να μην έχει μεγάλη προστασία από τα εμβόλια, με μία μικρή υποσημείωση, ότι έχεις μεγαλύτερη άμυνα εάν έχεις κάνει την επικαιροποιημένη (δόση) 4 και 5»σημείωσε ο καθηγητής.

Ανέφερε πως βάσει των στοιχείων η νέα μετάλλαξη δεν έχει το κλινικό αποτύπωμα που θα έβαζε κάποιον σε ανησυχία και δείχνει να έχει μία συμπεριφορά ανάλογη της «Όμικρον».

«Αυτό που έχει μπερδέψει περισσότερο και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να το βλέπουμε είναι ότι ο κόσμος δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη συχνότητα των επαναλαμβανόμενων δόσεων. Έχει μάθει ότι οι δόσεις των εμβολιασμών είναι ετήσιες. Όταν βλέπει λοιπόν, ότι αυτό γίνεται ανά 3-4 μήνες, τον ανησυχεί και τον προβληματίζει» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την έξαρση των ιώσεων είπε πως δεν είναι κάτι το περίεργο καθώς πάντοτε αυτή την περίοδο ο κόσμος αρρώσταινε, ωστόσο φέτος το φαινόμενο είναι πιο έντονο γιατί οι ιοί μας βρήκαν ανοσιακά απροετοίμαστους.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι πως κάθε παραλλαγή που έρχεται εξαρτάται ποιον βρίσκει και πώς τον βρίσκει. Υπάρχει φυσική ανοσία στο περιβάλλον; Υπάρχει τεχνητή;» υπογράμμισε ο κ. Λουκίδης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ