Ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμών για τις ευπαθείς ομάδες

Ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμών για τις ευπαθείς ομάδες

Η διαδικασία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ξεκινά, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Σε αυτή την ομάδα περιλαμβάνονται άτομα με μεταμόσχευση οργάνων ή που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, άτομα με νεφρική ανεπάρκεια, κυστική ίνωση, καρκίνο υπό αγωγή, χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος, και άτομα σε ανοσοκαταστολή.

Όλα τα νοσήματα τα οποία περιλαμβάνονται σε αυτή την πρώτη ομάδα υψηλού κινδύνου, και τα οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω PDF, είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Παράλληλα, η κυρία Θεοδωρίδου εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, αναφορικά με την εξακολούθηση χορήγησης των εμβολίων της AstraZeneca ενάντια στον κορωνοϊό.

Δείτε αναλυτικά τις ασθένειες

«Παρακολουθούμε ότι εθνικοί οργανισμοί διαφόρων χωρών αναστέλλουν προσωρινά και προληπτικά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca λόγω πιθανής συσχέτισης του εμβολίου με θρομβοεμβολικά επεισόδια», σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, αναφερόμενη σε όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα.

Τόσο ο EMA όσο και ο ΠΟΥ με δηλώσεις τους έχουν αποσυνδέσει την αιτιολογική συσχέτιση του εμβολίου με τα επεισόδια αυτά, σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού. «Λείπουν αποδείξεις για να ενοχοποιήσει κανείς ένα τόσο χρήσιμο εμβόλιο» τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Η επιτροπή ερευνά μία προς μία τις περιπτώσεις και επισημαίνει ότι ο αριθμός των εμβολιαζομένων δεν παρουσιάζει μεγαλύτερο ποσοστό από αυτόν που εμφανίζεται στον γενικό πληθυσμό».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ