Αερόβια γυμναστική και άρση βαρών: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα

Αερόβια γυμναστική και άρση βαρών: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα

Στις αρχές του χρόνου θέτουμε συνήθως στον εαυτό μας κάποιους στόχους προς υλοποίηση και είθισται ένας από αυτούς να είναι και η απώλεια βάρους.

Μάλιστα, μια έρευνα από τη Διεθνή Ένωση Υγείας, Ρακέτας και Αθλητικών Κέντρων (IHRSA) διαπίστωσε ότι πάνω από το 12% των επισκεπτών γυμναστηρίων κάνουν συνδρομή τον Ιανουάριο σε σύγκριση με ένα μέσο όρο 8,3% κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.

Μπορεί να είναι γνωστό πως η άσκηση πρέπει να αποτελεί δια βίου συνήθεια για τη διατήρηση του βάρους, αλλά δεν είναι επίσης μυστικό πως πολλοί αγοράζουν μια συνδρομή στο γυμναστήριο ή αρχίζουν να γυμνάζονται για να δείχνουν καλύτεροι μπροστά στον καθρέφτη.

Ένας ειδικός, λοιπόν, σε θέματα άθλησης αποκάλυψε στην Daily Mail πόσο ακριβώς χρειάζεται για να αρχίσετε να χάνετε βάρος και να δείχνετε πιο γυμνασμένοι.

Ο Τζον Γκαλούτσι, φυσικοθεραπευτής και διευθύνων σύμβουλος της JAG Physical Therapy, λέει ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε την πληθώρα των οφελών που προκύπτουν από την άσκηση, τα οποία δεν σχετίζονται απαραίτητα με το πώς φαίνεστε εξωτερικά.

Τι καλό κάνουν οι αερόβιες ασκήσεις

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις αερόβιες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ρυθμικές και επαναλαμβανόμενες ασκήσεις όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία και η κολύμβηση.

Κατά τη διάρκεια της αερόβιας άσκησης, οι μύες σας διαστέλλονται και συστέλλονται επανειλημμένα, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούν περισσότερο οξυγόνο για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις. Στη συνέχεια, το σώμα εκτρέπει τη ροή του αίματος από άλλα όργανα προς αυτούς τους μύες.

«Αν μελετήσετε την αερόβια δραστηριότητα, θα δείτε ότι το σώμα επωφελείται άμεσα» δήλωσε ο Γκαλούτσι. «Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στη μείωση των φλεγμονών σε όλο το σώμα, βοηθά στη συνολική κίνηση των αρθρώσεων και βοηθά στη λειτουργία των πνευμόνων».

Πότε θα δείτε απώλεια βάρους

Ωστόσο, δεν θα χάσετε αμέσως κιλά ή δεν θα φαίνεστε αμέσως πιο αδύνατοι – αν και μπορεί να δείτε αποτελέσματα πιο γρήγορα αν είστε υπέρβαροι».
Συγκεκριμένα, για κάποιον που είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος «συνήθως θα δει αποτελέσματα σε δύο εβδομάδες, αν γυμνάζεται για 30-40 λεπτά κάθε μέρα και εφόσον διατηρεί μια ισορροπημένη διατροφή και κατάλληλη ενυδάτωση» δήλωσε ο Γκαλούτσι.

Όσοι όμως είναι πιο αδύνατοι μπορεί να χρειαστούν περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες. Ενώ εάν έχετε ένα υγιές βάρος, η αερόβια άσκηση μπορεί απλώς να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την τρέχουσα σωματική σας διάπλαση. «Εξαρτάται πραγματικά από τον ΔΜΣ και το τι προσπαθείτε να επιτύχετε με την απώλεια βάρους» τόνισε ο φυσικοθεραπευτής.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όσο περισσότερα κιλά έχει κάποιος, τόσο περισσότερη ενέργεια χρειάζεται το σώμα του για να λειτουργήσει. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που είναι βαρύτερος, πιθανότατα θα κάψει περισσότερες θερμίδες από ένα λεπτότερο άτομο που κάνει το ίδιο επίπεδο άσκησης.

Παράλληλα, οι άνδρες μπορούν να δουν ταχύτερα αποτελέσματα απώλειας βάρους από ό,τι οι γυναίκες λόγω του ότι έχουν φυσικά υψηλότερο μεταβολισμό ως αποτέλεσμα του ότι έχουν περισσότερους μυς από ό,τι λίπος σε σύγκριση με τις γυναίκες. «Αυτή η αυξημένη αερόβια δραστηριότητα ανεβάζει τους καρδιακούς σας παλμούς, γεγονός που αυξάνει το μεταβολισμό σας» εξηγεί ο Γκαλούτσι. «Και καθώς αυξάνετε το μεταβολισμό σας, καίτε την τροφή πιο γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει την ευκαιρία να παραμείνει στον οργανισμό σας και να σχηματίσει λίπος».

Πιο αργή η αλλαγή στο σώμα με την άρση βαρών

Όσον αφορά στην άρση βαρών, θα πρέπει να επιμείνετε περισσότερο για να παρατηρήσετε μια αλλαγή. Ο Γκαλούτσι εκτιμά ότι οι μύες σας θα αρχίσουν να φαίνονται πιο γυμνασμένοι σε πέντε έως έξι εβδομάδες, με βάση μια συνεδρία 30 λεπτών την ημέρα.

Υπό την προϋπόθεση ότι αυξάνετε σταδιακά τα βάρη που σηκώνετε για να διασφαλίσετε ότι παραμένει κάτι σαν πρόκληση. «Θα δείτε το μυϊκό σύστημα να τονώνεται με βάση την επανάληψη της δραστηριότητας, κάτι που θα σας βοηθούσε συνολικά στην εμφάνιση» είπε. «Οι περισσότεροι άνθρωποι το παρατηρούν πρώτα γύρω από τους μηρούς και τις γάμπες».

Πόσο χρόνο πρέπει να αθλείστε

Όσο για το χρόνο άθλησης, ο φυσικοθεραπευτής λέει ότι εάν είστε νέοι στις αερόβιες ασκήσεις, όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο, καλύτερα είναι να ξεκινήσετε πιο χαλατά. «Ξεκινήστε με 15 έως 20 λεπτά αερόβιας άσκησης την ημέρα και αυξήστε τα σε 30 έως 40 λεπτά. Στη συνέχεια, κάνετε μια σταδιακή αύξηση μετά από μια πλήρη εβδομάδα άθλησης μέχρι να φτάσετε στο χρόνο των 30 λεπτών. Όποια δραστηριότητα πάντως κι αν επιλέξετε, η γνώμη μου είναι ότι επτά ημέρες την εβδομάδα αερόβια δραστηριότητα, είναι ιδανική για εσάς».

Ωστόσο, πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί όσον αφορά τα βάρη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για να αναπτυχθούν οι ίνες των μυών σας, πρέπει να ξεκουραστούν. Η υπερβολική καταπόνηση μπορεί να εμποδίσει αυτή την ανάπτυξη και να οδηγήσει σε τραυματισμό. «Αν κάνετε κάτι για τους δικέφαλους και τους τρικέφαλους τη μία μέρα, θα μπορούσατε να κάνετε την επόμενη μέρα ποδοκνημιαίους ή τετρακέφαλους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ