Euro 2024: Πρόκριση για τους «Βίκινγκς» -  Οι Αυστριακοί... ξέραναν Ολλανδούς και Γάλλους!

Euro 2024: Πρόκριση για τους «Βίκινγκς» - Οι Αυστριακοί... ξέραναν Ολλανδούς και Γάλλους!

Στο «λευκό» 0-0 έμειναν η Αγγλία και η Σλοβενία στο «RheinEnergieStadion» της Κολονίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του EURO 2024, με τους Άγγλους να δείχνουν ξανά πολύ κακή κι «αναιμική» εικόνα, αλλά να παίρνουν εντέλει μετά… κόπων και βασάνων την πρώτη θέση στον όμιλο, την ώρα που οι Σλοβένοι πανηγύρισαν μία ιστορική πρόκριση, περνώντας -ως τρίτοι, με τρεις ισοπαλίες- για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ φάση EURO.

Τόσο η Αγγλία, όσο και η Σλοβενία θα χρειαστεί να περιμένουν τους αγώνες του 5ου και 6ου ομίλου, για να δουν πως θα οριστικοποιηθούν τα «σταυρώματα» στη φάση των «16».

Οι Σλοβένοι μπήκαν στο γήπεδο χωρίς φόβο απέναντι στην Αγγλία και είχαν την πρώτη τελική στο ματς όταν στο 5’ το σουτ του Σέσκο βρήκε σε ετοιμότητα τον Πίκφορντ. Στο 20’ οι Άγγλοι άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Τρίπιερ «σέρβιρε» προς τον Σάκα που σκόραρε, όμως το τέρμα του επιθετικού της Άρσεναλ δεν μέτρησε, διότι ο μπακ της αγγλικής ομάδας ήταν οφσάιντ πριν τη σέντρα.

Στο 31’ το φαλτσαριστό σουτ του Κέιν δεν δυσκόλεψε τον Όμπλακ που μπλόκαρε σταθερά, ενώ αντίστοιχα καλή αντίδραση είχε ο πολύπειρος γκολκίπερ και στο απευθείας φάουλ του Φόντεν στο 35’. Στο 41’ μετά από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Κέιν έκανε την προβολή, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς το τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, όμως κάθε προσπάθειά της σταματούσε πάνω στην άριστα οργανωμένη άμυνα των Σλοβένων, οι οποίοι έψαχναν τη δική τους… στιγμή στην αντεπίθεση, χωρίς ωστόσο να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί.

Ένα σουτ του Ράις που πέρασε λίγο άουτ ήταν η πιο «δυνατή» στιγμή της Αγγλίας έως το 75’, με τους Σλοβένους να κρατούν ως το τέλος το πολύτιμο 0-0 που τους έφερε για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ φάση EURO, παρά το πλασέ του Πάλμερ στο 90’+2’ που βρήκε έτοιμο τον Όμπλακ.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί πως στη φάση των νοκ-άουτ, η Σλοβενία θα στερηθεί τον Γιάνζα που συμπλήρωσε κάρτες.

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπέν (Γαλλία)
Κίτρινες: Τρίπιερ, Γκουέχι, Φόντεν – Γιάνζα, Μπιγιόλ

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Τρίπιερ (84’ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Ράις, Γκάλαχερ (46’ Μέινο), Μπέλινγχαμ, Σακά (71’ Πάλμερ), Κέιν, Φόντεν (89’ Γκόρντον).
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπιγιόλ, Γιάνζα (90’+1’ Μπάλκοβετς), Στογιάνοβιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Μλάκαρ (86’ Γκόρενς-Στάνκοβιτς), Σπόραρ (86’ Τσέλαρ), Σέσκο (75’ Ίλιτσιτς).

Δανία - Σερβία 0-0: Πρόκριση για τους "Βίκινγκς"!

Η Δανία ήταν αυτή που "χαμογέλασε" από το 0-0 με την Σερβία για την τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου στο Euro 2024.. Σε μια αναμέτρηση όπου το άγχος δεν άφησε τις δύο ομάδες να προσφέρουν θέαμα. Η "λευκή" ισοπαλία έδωσε την 2η θέση και την πρόκριση στους "Βίκινγκς" ενώ αποκλείστηκε η Σερβία.

Η Δανία ήταν πιο... ορεξάτη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να το μετουσιώσει σε γκολ. Απείλησε στο 16', μετά από σέντρα του Μέλε κεφαλιά του Μπαχ η μπάλα άουτ.

Δεν μέτρησε το γκολ του Έρικσεν για την Δανία

Το γκολ ήρθε στο 23' από τον Έρικσεν, για την Δανία, με απευθείας χτύπημα κόρνερ. Βέβαια ακυρώθηκε για φάουλ στον τερματοφύλακα.

Ο Έρικσεν τα έκανε όλα για την Δανία, στο πρώτο 45λεπτο, με την κυκλοφορία της μπάλας και την δημιουργία. Στο 39' μετά από έναν ωραίο συνδυασμό, η μπάλα έφτασε στον Βιντ, ο οποίος όμως αστόχησε να σκοράρει για την Δανία.

Ακυρώθηκε το τέρμα του Γιόβιτς για τη Σερβία

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο εκλέκτορας της Σερβίας, Ντράγκαν Στοίκοβιτς έριξε στην μάχη δύο βαριά χαρτιά, τους Γιόβιτς, Τάντιτς, για να τονώσει την επίθεση της ομάδας του.

Μάλιστα στο 55' ο Γιόβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας, γύρισε ιδανικά και ο Βέστεργκααρντ την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Ηταν όμως σε θέση οφσάιντ ο Γιόβιτς και το γκολ ακυρώθηκε.

Στα επόμενα λεπτά και οι δύο ομάδες προσπάθησαν άναρχα να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, έγιναν ελάχιστες φάσεις κι έτσι έμεινε το 0-0.

Euro 2024: Η Αυστρία έκανε το… μπαμ, «λύγισε» την Ολλανδία και πήρε την πρωτιά στον 4ο όμιλο

Η Αυστρία έκανε το… θαύμα της! Σε ένα καταπληκτικό ματς κόντρα στους Ολλανδούς στο «Olympiastadion» του Βερολίνου, η ομάδα του Ραλφ Ράγκνικ νίκησε με 3-2 στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Euro 2024 κι όχι μόνο πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στους «16», αλλά εξασφάλισε και την πρωτιά στο γκρουπ, μετά το ισόπαλο 1-1 της Γαλλίας με την Πολωνία.

Το αυτογκόλ του Μάλεν (6’) και τα γκολ των Σμιντ (59′) και Σάμπιτσερ (80′) χάρισαν μία τεράστια νίκη στους Αυστριακούς απέναντι στους «οράνιε» που «απάντησαν» δύο φορές με τους Χάκπο και Ντεπάι, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα που τους έριξε στην 3η θέση του ομίλου. Με τον 2ο του 6ου ομίλου (Τσεχία ή Τουρκία) θα παίξουν οι Αυστριακοί στις 2 Ιουλίου στη Λειψία για τη φάση των «16», ενώ οι Ολλανδοί θα χρειαστεί να περιμένουν και τα επόμενα ματς για να δουν τη δική τους… διασταύρωση.

Η Αυστρία ξεκίνησε πολύ καλά και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Ολλανδούς παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ με το… καλησπέρα, με ένα απίθανο αυτογκόλ. Μόλις στο 6ο λεπτό, μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Πρας έβγαλε χαμηλή σέντρα με τον Μάλεν να κάνει προβολή, αλλά να την στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Ολλανδία προσπάθησε να αντιδράσει και στο 14’ ο Ρέιντερς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έπιασε πολύ άτσαλο πλασέ στέλνοντας την μπάλα. Την πιο μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο, για τους «οράνιε» την έχασε ο Μάλεν στο 23’, όταν από κάθετη πάσα του Ρέιντερς βρήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Πεντς, αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Οι Αυστριακοί έχασαν διπλή ευκαιρία στο 38’ για να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων, όμως ο Βερμπρούχεν αντέδρασε εξαιρετικά πρώτα στο μακρινό σουτ του Σάμπιτσερ κι εν συνεχεία στο τετ-α-τετ του Αρναούτοβιτς.

Οι Ολλανδοί βγήκαν από τα αποδυτήρια με διάθεση να «γυρίσουν» τη σε βάρος τους κατάσταση και το κατάφεραν πολύ γρήγορα. Στο 47’ ο Σίμονς έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, «έτρεξε» το μισό γήπεδο και την κατάλληλη την «έσπασε» αριστερά στον Χάκπο ο οποίος εκτέλεσε υποδειγματικά για το ολλανδικό 1-1.

Η Αυστρία ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι και κατάφερε να «χτυπήσει» ξανά τους Ολλανδούς σε… ανύποπτο χρόνο. Στο 59’ ο Γκρίλιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας των «οράνιε» κι έβγαλε μια υποδειγματική σέντρα προς τον Σμιντ που με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 2-1 υπέρ των Αυστριακών.

Η ολλανδική ομάδα, ωστόσο, δεν είχε διάθεση να «τσαλακώσει» το αήττητο σερί της και βρήκε ξανά τη λύση, αυτή τη φορά με τον Μέμφις Ντεπάι. Σε σέντρα του Χάκπο, ο Βέχορστ πήρε την κεφαλιά προς τον Ντεπάι κι εκείνος με έξοχο κοντρόλ και πλασέ στην κίνηση έφερε ξανά το ματς στα ίσα στο 75’. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε απ’ τον Κρούζλιακ που έδειξε πως υπήρχε χέρι, όμως μετά από on field review ο Σλοβάκος ρέφερι μέτρησε κανονικά το τέρμα.

Η ομάδα του Ραλφ Ράγκνικ, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία… λέξη της στο ματς. Στο 80’ ο Μπαουμγκάρτνερ έβγαλε έξοχη ασίστ προς τον Σάμπιτσερ, ο οποίος «κεραυνοβόλησε» τον Βερμπρούχεν κι έδωσε ξανά προβάδισμα στην Αυστρία και την πρώτη θέση στον όμιλο, καθώς την ίδια ώρα στο άλλο ματς η Πολωνία, είχε μόλις ισοφαρίσει τη Γαλλία.

Διαιτητής: Ιβάν Κρούζλιακ (Σλοβακία)

Κίτρινες: 32’ Πος, 33’ Βίμερ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Βερμπρούχεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Ακέ (66’ Φν ντε Βεν), Ντε Bράι, Ντεπάι, Χάκπο, Ρέιντερς (65’ Βαϊνάλντουμ), Βίρμαν (35’ Σίμονς), Μάλεν (72’ Βέχορστ), Σάουτεν.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράγκνικ): Πεντς, Βέμπερ, Πος, Σάιβαλντ, Βίμερ (63’ Μπαουμγκάρτνερ) Πρας, Σάμπιτσερ, Γκρίλιτς (64’ Λάιμερ), Λιένχαρτ (62’ Κουέρφελντ), Αρναούτοβιτς, Σμιντ (90’+2’ Βέιμαν).

 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ