Βρετανικό Μουσείο: «Νέα συνεργασία με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα» - «Οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές»

Βρετανικό Μουσείο: «Νέα συνεργασία με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα» - «Οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές»

Το δημοσίευμα του Bloomberg ανάγκασε το Βρετανικό μουσείο και την ελληνική κυβέρνηση να αποσαφηνίσουν την κατάσταση

«Δεν υπάρχει καμία νεότερη επικοινωνία με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης. Διαρκής επιδίωξή μας είναι η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα». Αυτήν τη δήλωση έκανε ο Γιάννης Οικονόμου στο πλαίσιο, όχι της επιστροφής των Γλυπτών στο μέρος που δημιουργήθηκαν αλλά, ενώ δημοσιεύματος που έκανε λόγο για εξελίξεις στις συζητήσεις ανάμεσα στο Βρετανικό Μουσείο και εκείνο της Ακρόπολης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το Bloomberg μετέδωσε ότι το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης πλησιάζουν σε συμφωνία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα στο πλαίσιο πολιτιστικής ανταλλαγής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια συμφωνία θα έβλεπε ένα ποσοστό των μαρμάρων να αποστέλλονται στην Αθήνα σταδιακά, σε βάθος χρόνου. Σε αντάλλαγμα, άλλα αντικείμενα θα παραχωρηθούν στο μουσείο του Λονδίνου σε μορφή δανεισμού, ενώ η Βρετανία θα μπορούσε να πάρει και γύψινα αντίγραφα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Πηγές του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όμως, ανέφεραν ότι «δεν ισχύει το δημοσίευμα του Bloomberg ότι το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο Ακρόπολης βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο για τη σταδιακή επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας πολιτιστικής ανταλλαγής».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS