Bloomberg: Ελλάδα και Βρετανία κοντά σε συμφωνία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Bloomberg: Ελλάδα και Βρετανία κοντά σε συμφωνία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Τα Γλυπτά θα μπορούσαν να αποσταλούν για πολλά χρόνια στο Μουσείο της Ακρόπολης 

To τέλος μιας διαμάχης που χρονολογείται από το 1800 παρουσιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg γράφοντας, σε εκτενές δημοσίευμά του, ότι το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία που θα άναβε το πράσινο φως για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, με την πάροδο του χρόνου, στο πλαίσιο μιας πολιτιστικής ανταλλαγής.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τις οποίες επικαλείται το ρεπορτάζ, μια ενδεχόμενη συμφωνία θα μπορούσε να προβλέπει την αποστολή μέρους των Γλυπτών - για πολλά χρόνια - στην Αθήνα, με το σκεπτικό της ανταλλαγής.

Σε αντάλλαγμα, η Αθήνα θα μπορούσε να δανείσει άλλα ιστορικής αξίας αντικείμενα στο Βρετανικό Μουσείο, ενώ την ίδια στιγμή το Λονδίνο θα μπορούσε να εξασφαλίσει αντίγραφα των Μαρμάρων.

Όπως γράφει το Bloomberg, οι μαραθώνιες συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, όμως η τελική συμφωνία δεν έχει ακόμη υπογραφεί. Περίπλοκο είναι, δε, το ζήτημα της μετακίνησης των Γλυπτών.

Η συμφωνία θα μπορούσε να είναι παρόμοια με εκείνη που υπογράφηκε, την περασμένη χρονιά, με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, βάσει της οποίας η Ελλάδα έλαβε πίσω 161 έργα τέχνης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS