ΥΠΕΞ: Ζητάμε άμεση κατάπαυση του πυρός για την ανακούφιση όλων των αμάχων – Η έξαρση του αντισημιτισμού δεν είναι ανεκτή

ΥΠΕΞ: Ζητάμε άμεση κατάπαυση του πυρός για την ανακούφιση όλων των αμάχων – Η έξαρση του αντισημιτισμού δεν είναι ανεκτή

Καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς που συγκλόνισαν το Ισραήλ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον ισραηλινό λαό και επισημαίνοντας την επείγουσα ανάγκη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αποφυγή της κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

«Κάθε μέρα οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των ομήρων και ζητάμε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Το ΥΠΕΞ υπογραμμίζει τη σημασία της αλληλεγγύης προς το Ισραήλ και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια, ενώ αναγνωρίζει την ανησυχητική έξαρση του αντισημιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Αυτή η κατάσταση απαιτεί συλλογική προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι ο αντισημιτισμός δεν θα είναι ανεκτός», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, το Υπουργείο Εξωτερικών ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός «για την ανακούφιση των αμάχων», την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους ανθρώπους «που έχουν ανάγκη» και την «έναρξη σχεδιασμού για την επόμενη μέρα», προκειμένου να δοθεί στην περιοχή «μια ευκαιρία για ειρήνη και ευημερία για όλους».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία αμάχων και προκάλεσαν επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή. Κάθε μέρα οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των ομήρων και ζητάμε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς το Ισραήλ και τον ισραηλινό λαό και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια. H ανησυχητική έξαρση του αντισημιτισμού σε όλο τον κόσμο απαιτεί συλλογική προσπάθεια, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα είναι ανεκτός.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, ζητάμε την άμεση κατάπαυση του πυρός για την ανακούφιση όλων των αμάχων, την αύξηση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και την έναρξη του σχεδιασμού για την επόμενη μέρα το συντομότερο δυνατό, δίνοντας στην περιοχή μία ευκαιρία για ειρήνη και ευημερία για όλους.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ