Υποκλοπές: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφερόταν για την αγορά κακόβουλου λογισμικού το 2019

Υποκλοπές: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφερόταν για την αγορά κακόβουλου λογισμικού το 2019

Σε μια σημαντική αποκάλυψη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων προχωρά «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η προηγούμενη κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την αγορά κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τρία στελέχη της ΕΥΠ ήταν σε μυστική αποστολή στο Ισραήλ 6 μήνες πριν τις εκλογές του 2019 ύστερα από ενημέρωση κυβερνητικών στελεχών για δοκιμή και πιθανή απόκτηση του λογισμικού Pegasus. Το δημοσίευμα του Βήματος αναφέρει ότι ήταν η τέταρτη απόπειρα να αγοραστεί την περίοδο 2016-2019 τέτοιου είδους λογισμικό.

Την ίδια ώρα το Documento αναφέρει ότι ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ με κωδικό 5046c για ένα χρόνο, από το Νοέμβριο του 2020 έως το Νοέμβριο του 2021.

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι ο πρωθυπουργός ενέχεται σε αυτή την υπόθεση. Ιδιαιτέρως δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός έκανε όσα τον κατηγορούν τα δημοσιεύματα. Διότι έχω μια μακρά διαδρομή μαζί με τον πρωθυπουργό στην πολιτική. Δεν το πιστεύω σε καμία περίπτωση» υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή σε γερμανική εφημερίδα επαναλαμβάνει πως δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τις επισυνδέσεις και πως από τεχνικής απόψεως ήταν νόμιμη η επισύνδεση στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Έβαλε να παρακολουθούν για τουλάχιστον ένα χρόνο τον τότε υπουργό Ενέργειας και Αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος εντελώς συμπτωματικά βρισκόταν υπό παρακολούθηση και από το κακόβουλο λογισμικό Predator, όπως και οι Ανδρουλάκης και Κουκάκης» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Από τη στιγμή, πάντως, που ο Πρωθυπουργός αντέδρασε, με το γνωστό τρόπο, στην περίπτωση της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι τελούσε σε γνώση του ή, πολύ περισσότερο, ότι είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται άνθρωποι που συμπορεύεται μαζί τους επί δεκαετίες ή και κρατικοί αξιωματούχοι, μαζί με τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς μείζονα ζητήματα για την Πατρίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η Ελληνική Δημοκρατία διαθέτει θεσμούς, νόμους και αρχές που θα φωτίσουν κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS