Χρ. Ταραντίλης: Πώς αλλάζει τον κόσμο μας ο κορωνοϊός -Οι προκλήσεις για την EE

Χρ. Ταραντίλης: Πώς αλλάζει τον κόσμο μας ο κορωνοϊός -Οι προκλήσεις για την EE

Καθήκον τον πολιτικών ηγετών της ΕΕ είναι να εξηγήσουν και να επικοινωνήσουν στους Ευρωπαίους πολίτες ότι η αλληλεξάρτηση (σκεφτείτε την έννοια του σχοινοσύντροφου στην ορειβασία) που δημιουργεί η ΕΕ μεταξύ των κρατών-μελών δεν αποτελεί βαρίδι αλλά αντίθετα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες να προστατευτούν τώρα που εισερχόμαστε στην περίοδο που η παγκοσμιοποίηση κυοφορεί πλανητικά προβλήματα, όπως η υγειονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα ή πιθανά μελλοντικά προβλήματα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ταυτόχρονα αυτή η αλληλεξάρτηση δημιουργεί και τις απαραίτητες συνέργειες μεταξύ των κρατών μελών ώστε να προοδεύσουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον, με ισχυρούς και φιλόδοξους “παίκτες”. ¨Ενα περιβάλλον που δεν θα επιτρέψει στην ΕΕ διχασμούς και διαιρέσεις“.


Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Χρ. Ταραντίλη στη διαδικτυακή συζήτηση

Ομιλητές επίσης ήταν οι Χρήστος Σταϊκούρας (Υπουργός Οικονομικών) και Markus Ferber (Συντονιστής ΕΛΚ στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πρόεδρος HSS). Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η Mariana Pirgioti.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ