Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες ότι μαζεύονται υπογραφές για εκλογή νέας ΚΕ και ΠΓ για να «ξηλωθούν» τα όργανα

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες ότι μαζεύονται υπογραφές για εκλογή νέας ΚΕ και ΠΓ για να «ξηλωθούν» τα όργανα

Λίγες ώρες έχουν απομείνει πριν από την έναρξη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και στην Κουμουνδούρου το κλίμα παραμένει εκρηκτικό ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Μάλιστα σε αυτήν την τεταμένη κατάσταση ακούγεται πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μάζευαν υπογραφές προκειμένου να καταθέσουν πρόταση στο συνέδριο για να εκλεγεί άμεσα νέα Κεντρική Επιτροπή και Πολιτική Γραμματεία.

Αν και από την Κουμουνδούρου διαψεύδεται η κίνηση, αξίζει να σημειωθεί πως η πλευρά που φέρεται να κατέθεσε την πρόταση υποστηρίζει πως πρώτον από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την ευθύνη της ήττας στις εθνικές εκλογές και παραιτήθηκε, τον ίδιο δρόμο θα έπρεπε να είχαν ακολουθήσει και τα όργανα του κόμματος και δεύτερον ότι μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας και της πλευράς Αχτσιόγλου, έμειναν «ορφανές» θέσεις και στην Κεντρική Επιτροπή και στην Πολιτική Γραμματεία.

Πώς μπορεί να προχωρήσει μία τέτοια πρόταση

Υπενθυμίζεται πως η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος είχε αποφασίσει πως οι εκλογές τόσο για νέα ΚΕ, όσο και για νέα Πολιτική Γραμματεία θα γίνουν μετά τις Ευρωεκλογές. Ωστόσο το Συνέδριο είναι πανίσχυρο και μπορεί να πάρει οποιαδήποτε απόφαση, αρκεί να έχει περάσει πρώτα από ψηφοφορία.

Πάντως αν προχωρήσει μία τέτοια κίνηση το μόνο βέβαια είναι πως θα προκαλέσει νέες εκρήξεις και εντάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται πάντως ότι για να προχωρήσει η πρόταση για νέα Πολιτική Γραμματεία και νέα Κεντρική Επιτροπή θα πρέπει να την υπογράφουν 500 σύνεδροι, ενώ οι εκλογές θα γίνουν υβριδικά (διαδικτυακά και δια ζώσης) δύο εβδομάδες μετά το Συνέδριο, ταυτόχρονα με τις εκλογές για τα Συντονιστικά των Οργανώσεων και για τις Νομαρχιακές.

Προσπάθεια Κασσελάκη να ελέγξει το Συνέδριο

Ήδη από χθες άρχισε η εσωκομματική μάχη για να ελεγχθεί το Συνέδριο, στην εκλογή για την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου. Η μάχη δόθηκε μεταξύ του «εκλεκτού» του Στέφανου Κασσελάκη, Παναγιώτη Ρήγα, για τη θέση του προέδρου του Συνεδρίου και του Νίκου Μαδεμλή, πρώην άνθρωπο του Νίκου Παππά. Ο Ν. Παππάς όμως, φαίνεται ότι στάθηκε στο πλευρό του Π. Ρήγα, εγκαταλείποντας τον Νίκο Μαδεμλή, τον οποίο στήριζαν και διαφωνούντες με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης.

Έτσι, το τελικό σκορ «έγραψε» 24-14 υπέρ του κ. Ρήγα, ενώ με την πλευρά των «νεοπροεδρικών» βρέθηκε και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Το κλίμα πολώθηκε, με αποτέλεσμα το σήμα Παππά υπέρ του Πάνου Ρήγα να συσπειρώσει ένα 30% στην υποψηφιότητα του κ. Μαδεμλή. Με τον Μαδεμλή συντάχθηκε και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ωστόσο οι συσχετισμοί έγειραν υπέρ του Πάνου Ρήγα.

Για «προοδευτική αντεπίθεση» μιλάει ο Κασσελάκης

Στο μεταξύ, από το Taekwondo, πριν αρχίσουν οι εργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης για να στείλει μήνυμα σε «προοδευτική αντεπίθεση».

«Είμαστε στο Taekwondo και ετοιμαζόμαστε για το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Σήμερα Πέμπτη 22/2 αρχίζουμε όλοι μαζί την προοδευτική Αντεπίθεση. Η ομιλία μου είναι ανοιχτή όχι μόνο στους συνέδρους μας αλλά και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Σας περιμένω στις 6μ.μ.!» σημειώνει.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ