Στον Καναδά ο Μητσοτάκης: Συνάντηση με Τριντό, υπογράφεται η συμφωνία για τα νέα Canadair

Στον Καναδά ο Μητσοτάκης: Συνάντηση με Τριντό, υπογράφεται η συμφωνία για τα νέα Canadair

Στον Καναδά βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα.

Σήμερα Κυριακή, στις 15:30 ώρα Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, στο Μόντρεαλ. Στη συνέχεια, στις 17:30, θα παρακολουθήσει τη δοξολογία για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στις 18:50, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζάστιν Τριντό θα παρακολουθήσουν την παρέλαση συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.

Στις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός και ο Καναδός ομόλογός του θα παραστούν και θα μιλήσουν σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.

Το πρωί της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Τορόντο, όπου στις 18:00 ώρα Ελλάδας θα έχει συνάντηση με τον επαρχιακό πρωθυπουργό του Οντάριο, Doug Ford.

Στις 18:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος σε εκδήλωση του Economic Club of Canada, όπου θα έχει συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos. Θα ακολουθήσει συνάντηση με επιχειρηματίες και γεύμα προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Στις 21:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί ερευνητικό κέντρο στο Mars Discovery District.

Στις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα, πάντα σε ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει σε ομογενειακή εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Τορόντο, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Υπογραφή συμφωνίας για νέα Canadair

Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Καναδά, αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την απόκτηση νέων πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair, όπως είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη μεγάλη καναδική εφημερίδα «The Globe and Mail».

«Πρόκειται για μία μεγάλη αγορά για την Ελλάδα» είχε πει ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως το συνολικό κόστος για την προμήθεια των νέων αεροπλάνων από την καναδική De Havilland ανέρχεται σε περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ.

Η συμφωνία προβλέπει την αγορά πέντε αεροσκαφών τύπου DHC-515, μέσω του εξοπλιστικού προγράμματος «ΑΙΓΙΣ», για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής και ακόμα δύο, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας rescEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα δύο τελευταία θα έχουν ως έδρα την Ελλάδα και θα επιχειρούν κανονικά στη χώρα μας, όμως θα έχουν ως προτεραιότητα τις αποστολές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ