Στον Ευαγγελισμό επισκέφθηκε τη Φώφη Γεννήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Στον Ευαγγελισμό επισκέφθηκε τη Φώφη Γεννήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο το βράδυ της Δευτέρας

Στον Ευαγγελισμό βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επισκεφθεί την Φώφη Γεννηματά.

Από χθες (12.10.2021) όταν έγινε γνωστό ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος ευχήθηκαν να ξεπεράσει γρήγορα το νέο πρόβλημα της υγείας της.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (11.10.2021) μετά τη νέα περιπέτεια με την υγεία της.

Η μάχη της Φώφης Γεννηματά με τον καρκίνο

Δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη της μάχη με τον καρκίνο, από την οποία βγήκε νικήτρια, η Φώφη Γεννηματά είναι πάλι έτοιμη να δώσει ακόμη έναν δύσκολο αγώνα, με αισιοδοξία και πίστη ότι θα βγει και πάλι θριαμβεύτρια.

Η είδηση πως η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο της χώρας προς το πρόσωπο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, η οποία δίνει ξανά τη μάχη. Η Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε με τους στενούς της συνεργάτες μέσω zoom και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα κερδίσει και αυτήν τη δύσκολη μάχη. «Μία μία όμως, δεν μπορώ να τις κερδίσω όλες μαζί όμως» φέρεται να είπε η κα Γεννηματά.

«Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου» σημείωνε το ιατρικό ανακοινωθέν του «Ευαγγελισμού» για τους λόγους που οδήγησαν, μεταξύ άλλων, την πολιτικό να αποσυρθεί από την κούρσα διαδοχής στο Κίνημα Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά σε ηλικία 43 ετών ήλθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο. Το 2008 οι τακτικές εξετάσεις που έκανε λόγω κληρονομικού ιστορικού έδειξαν καρκίνο στον δεξιό μαστό, υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Στον αέρα οι εσωκομματικές εκλογές

Υπό το φως των νέων δεδομένων, η προγραμματισμένη για 5 και 12 Δεκεμβρίου διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΚΙΝΑΛ είναι προσώρας στον αέρα.

Δύο είναι οι μόνες βεβαιότητες:

  • Η μία, ότι η νυν πρόεδρος του κόμματος αποσύρεται από την κούρσα. Μια απουσία ηχηρή, που επηρεάζει όλη την διαδικασία.
  • Η δεύτερη, (απόρροια της πρώτης) ότι τα δεδομένα αλλάζουν άρδην. Οι τρεις μέχρι σήμερα υποψήφιοι καλούνται να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους. Είτε προκειμένου να επιχειρήσουν να προσεταιριστούν τους προεδρικούς-γεννηματικούς, είτε υπό την πιθανή προοπτική εμφάνισης μιας νέας υποψηφιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι μεθαύριο, Παρασκευή 15/10 λήγει τυπικά η προθεσμία ανακήρυξης υποψηφιοτήτων, και ίσως χρειαστεί να πάρει παράταση. Η αρμοδιότητα ανήκει στην ΕΔΕΚΑΠ, η οποία πρέπει να εισηγηθεί αντιστοίχως στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή για να πάρει γρήγορα τις όποιες αποφάσεις.

Οι πρώτες αντιδράσεις των υποψηφίων

Η επιδείνωση της υγείας της Φώφης Γεννηματά προκάλεσε τα άμεσα αντανακλαστικά των τριών άλλων υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις προεκλογικές δραστηριότητές του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε από την πρώτη στιγμή, πως «είναι δίπλα στη Φώφη Γεννηματά ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος», ενώ μετέβη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ενημερώθηκε από στενούς συγγενείς και φίλους της Φώφης Γεννηματά για την κατάσταση της υγείας της.

Ο Χάρης Καστανίδης, επίσης υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σε αναρτήσεις του στο twitter, εξέφρασε την ευχή να βγει νικήτρια και ανακοίνωσε για λόγους «στοιχειώδους δεοντολογίας και συντροφικής αγάπης» την αναβολή των ομιλιών του σε Περιστέρι και Πειραιά τις επόμενες δύο ημέρες.

Η Γεννηματά παραμένει πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά διευκρίνιζαν ότι δεν τίθεται θέμα διαδόχου στο κόμμα μέχρι τις εκλογές. «Η Φώφη Γεννηματά παραμένει πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής» επεσήμαιναν, και παρέπεμπαν στη δήλωσή της: «Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

«Να είμαστε και άνθρωποι, δεν μπορεί να δίνει μάχη η πρόεδρος του κόμματος και εμείς να κάνουμε προεκλογικές εκστρατείες» έλεγαν από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το επιτελείο του Ανδρέα Λοβέρδου. «Προέχει η υγεία της Γεννηματά. Οχι τα προσωπικά μας», έλεγαν.

 

Στο πλαίσιο αυτό πιθανολογείται ότι θα επιδιωχθεί συνάντηση μεταξύ των τριών υποψηφίων (Ανδρουλάκης, Λοβέρδος, Καστανίδης) με την ΕΔΕΚΑΠ, προκειμένου να συζητηθούν τα νέα δεδομένα. «Είναι πολύ λεπτά θέματα, πρέπει να βρεθεί μια ιπποτική λύση», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος με γνώση των συζητήσεων.

Συζητήσεις για αναβολή των διαδικασιών

Στο παρασκήνιο, συζητείται ήδη πάντως το ενδεχόμενο αναβολής των εσωκομματικών διαδικασιών. Ορισμένοι συζητούν την αναβολή της εκλογής για μετά τις γιορτές (Ιανουάριος-Φεβρουάριος), ωστόσο τίποτε ακόμη δεν είναι βέβαιο. Ολα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της υγείας της Φώφης Γεννηματά αλλά και από τη βούληση των υποψηφίων. Τυπικά, απαιτείται απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ - προφανώς σε συμφωνία με τους υποψήφιους - και νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να ψηφίσει υπέρ ή κατά της αναβολής. Ωστόσο, άλλοι βουλευτές και στελέχη υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα αναβολής των διαδικασιών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ